Det blir inte som man tänkt sig!

Hej!

Det känns som att det var 100 dagar sedan som jag bloggade senast. Man tänker hela tiden att nu ska jag blogga men sen blir det aldrig av och man glömmer bort det.  Ska försöka blogga när jag kan och i alla fall ett par inlägg i veckan nu när det är SOMMARLOV! Tänk att nästa sommar är mitt sista ”riktiga” sommarlov vist har man det på högskolan med men inte på samma sätt. Så det är dags att ta var på dem riktigt rejält nu :D

 

Denna vecka kan man beskriva med dessa ord: stan, mys, skola, ovärd, rolig, nya händelser, info möte, tröttsam , längtan , saknad och sommarlov!

Idag har jag varit en väldigt kort sväng i skolan och det var typ dit hej och sedan hej då och gå.  Efter skolan hängde jag med Rebecka och Anna och kollade på deras små syskons skolavslutning. Och sedan har jag slappat och ätit mat. Ikväll får jag se vad som händer men att det kommer bli en rolig kväll kan jag vara säker på.

 

Igår så var jag på introduktions dag på KSS inför mitt sommarjobb. Det var väldigt lång tråkigt och det var dåligt att man inte fick en rund tur som jag verkligen skulle behöva. Sedan efter det så åkte jag och Johanna bussen hem och sen så åkte jag med min mor och far till min bror skolavslutning där jag träffade Anna, Adam och sedan kom Filiph när allt var slut fattar inte hur han alltid lyckas att pricka så. Efter det så åkte jag hem och fikade och sen gick jag och mötte Anna en sväng.

 

Vissa är svåra att läsa av men vissa är så genomskinliga och man kan se hur ”fejkade” som de är. De vänner man vill ha är de som alltid finns där och som man har roligt ihop med.

 

En bild man får från första gången av en människa är den som dömer människan resten av tiden. Men med tiden kan en människa man tyckte om från början få en helt annan bild som inte alls är den människan från början och man börjar plötsligt undra vem denna nya människa är. Man får en bild som inte alls stämmer in mot vad hon/han var innan utan den har bara blivit helt annorlunda på två sekunder och man undrar då om människan gör det pga grupptryck eller om personen har något problem eller om det är något fel på en själv. Ett exempel är när en människa är snäll och gullig och jätte rolig men helt plötsligt så skiter den i en och gör sitt egna med sina egna och det känns nästa som att man glöms bort och allt man gör blir nästan lite fel och man börjar tycka att allt känns konstigt och man börjar backa tillbaka och tänka efter om det är ens egna fel eller om den personen inte var den personen man lärde känna från början. Varför ska det vara så att andra ändras hela tiden och går i kurvor och är den riktiga personen och ibland är den helt borta och nästan ”skiter” i en. Detta är något jag hört på många håll att de är så och jag själv har märkt det också under mina år som evve. Det är väldigt många man möte under livet som man inte förstår sig på efter ett tag.

 

Jag vill att alla ska veta att alla är vi olika och det är ganska tur det ;D

 

 

 

 


regn och åska!

Fy vad det är tråkigt med detta hemska väder bara regn och åska. Idag har jag tagit en slappa dag och till bringar den med min bror lite. Första gången på länge skulle jag vilja till lägga. Vi har tagit sovmorgon och ätit frukost och sedan cyklat ner till stan och bytt ett par byxor mamma hade köpt som var försmå och sedan var min bror sugen på sushi och då gick vi och köpte med oss det hem. Det var riktigt god sushi på det nya stället här i Skövde mycket god kan jag verkligen rekommendera och för er som tror att sushi är bara rå fisk och att det finns inget annat utan sushi är bara rå fisk så har ni HELT FEL!! Idag tog jag 8 bitar och ingen av dem var det rå fisk i. Jag tror att saken är att de människorna är så rädd för att testa något nytt och sedan att det är rädda för allt annat som inte är svenskt (husmanskost).

Många människor i denna värld är så rädda för att testa nya saker och göra något annorlunda jag vill även till lägga att det finns människor som inte är sådana (utan gör det de själva vill) men en väldigt stor del av människorna är det. Man kommer ingenstans om man bara ska gå och göra som alla andra eller bara leva i gamla meriter. Jag är själv en människa som jämt vill lära mig nya saker. Jag tyckte bland annat att simlärar utbildningen var sjukt rolig och jag vill nu fortsätta och starta med den livräddar utbildning jag hade tänkt gå förra våren men då jag fick problem med mina öron. Jag håller även på och tjatar på mamma att hon ska hjälpa mig och fixa en HLR utbildning. Nu när jag ser detta så är det ju mycket inom samma kategori men det är erfarenhet du kan ha nytta av i arbetslivet även om du jobbar t.ex. på ett kontor. För att i världen nu så blir ju hjärt problem allt vanligare och tänkt då om en kollega skulle bli medvetslös och att kanske hjärtat skulle stanna om du då har gått en HLR utbildning så kan du ju försöka rädda den människans liv och liksom även om det inte skulle kunna gå att rädda så skulle du även känna att du hade försökt och att det ändå var riktigt bra att du försökte. Och om människan skulle klara sig fatta då vilken uppmärksamhet man skulle få tänk vad du själv skulle må bra tänk att känna den känslan att man har räddat en människas liv.  Men jag ska erkänna att jag själv kan ibland vara lite feg för att fråga saker och sånt och jag kan lätt skämmas över saker men i det lägena så känner jag ändå att jag måste försöka och bygga upp mig själv så att jag inte ska vara feg utan klara mig själv och att en fråga aldrig kan vara dum utan det ända som finns är dumma svar ;) Ingen är egenterligen perfekt men du själv kan tycka att du är perfekt men man kan alltid utöka sina kunskaper och lära sig mera. Det finns nog inget/ingen som kan säga när man är tillräckligt lärd för jag tror att man lär sig saker hela tiden genom livet det kan vara små saker till stora saker t.ex. som att lära sig prata eller att bygga ett hus. Ett tips jag kan ge er som vill bli mer som er själva bygg upp små mål som du själv tror att du kan klara av. Mina egna mål är att få en bättre livräddar utbildning och ha ett intyg på att jag kan HLR och många mera. Men det är nog lättare i min ålder att skapa mål när man vet t.ex. Vad man vill bli i livet och det vet ju inte jag. Något dröm jobb jag har är väl starta eget företag eller att jobba med service genom att tex. Hjälpa människor med något men inte genom dagis eller så.

 

Hoppas detta inte blev för långt så att ni inte orkar läsa det! Men ni får ha det så bra. Får se om det blir något inlägg imorgon ska kolla på student balen och så har jag bestämt kollade igår på kortersen (stavning) det värsta är att min egna längta till studenten blir bara större när man tittar på andras men jag har ju inte så långt kvar bara 2 år och jag tror jag kan klara av att vänta jag får se till att ha roligt så att tiden går fortare ;D

 

Ha en bra dag!

evvsi♥

 


Helllo!

Hej nu var det längesedan igen :D

 

Helge: Har jag varit i Kungshamn och bara slappat, solat, badat, shoppat, grillat och bara levt livet.

 

Tisdags: Skola och efter skolan stannade min natur grupp och förberedde redovisningen som vi hade idag.

 

Idag: Skola och man blev typ helt ton döv av alla treor som blåst i sina j*vla pipor och sjöng(men man ska nog inte säga så mycket för om 2 år är det min tur att sjunga ”vem vill gå i ettan nu ingen” ;D längtar sjukt mycket nu). Efter skolan så var jag med Rebecka på stan. Vi kollade lite i affärerna och sedan köpte vi en smoothie och sedan satte vi oss på en bänk och då kom det två killar (jättefulla och äckliga) och kollade på och sedan busvisslade och då fick jag och becka panik och blev så äcklade så vi stack där ifrån och åkte hem. Antigen är killar snygg och vågar inget eller så är de fulla och vågar massor men är oftast då töntiga men det finns ju även många normala kom jag och Rebecka fram till ;)

 

Imorgon: Skola men man har ju då sov morgon till klockan halv tre har inställda lektioner enda till dess och sedan ska jag bara till skolan och ha musik och sedan slutar jag. Efter skolan vet jag ej än vad som händer men något hoppas jag på. Ska väl hem och prov åka våra nya bil som vi får imorgon!

 

Fredag: Ska jag först träffa Anna och sedan sak vi vidare ner till stan och kolla på kortersen för studenterna och då ska becka även med och kolla och sen ska vi tre fika och det kanske blir några till som hänger på vem vet?? Och resten av dagen vet jag inte vad man hittar på.

 

Idag börjar mitt sommarlov enligt mig för jag har inget kvar i skolan och jag är så glad för att jag slutat skutta upp saker för det är det som har gjort att jag inte har något kvar nu. Eve du är smart ibland du ;)

Jag hoppas verkligen att detta blir ett riktigt bra sommarlov med många nyheter och roliga möten och händelser.

 

Kram

Evvis<3


Lördag

Hej nu har jag äntligen hittat teckning. Sitter just nu på en klippa på kusten och grillar. Dagen har beståt av solning för hela slanten och jag glömde smörja in mig så jävla klantigt!!! Så nu sitter man här och det svider på armarna. Igår så tog vi en tur på stan för att kolla om det var några nyheter för i år och några hittade vi:) jag hittade en bikini överdel som jag är sjukt nöjd med den var helt klart värt sitt pris :D har även hittat en keps som jag går och funderar över om jag ska köpa men har nog nu kommit fram till att jag ska köpa den. Den är marin blå enkel med ett vanligt gant märke på riktigt skönt och snygg och passar till mycket . Vill lägga att igår var det sjukt bra väder här och det var helt vind stilla helt sjukt för att vara kusten och det gjorde att det blev sjukt varmt och skönt. Och jag själv tog ett dopp i havet med hjälp av att pappa som puttade ner mig efter att jag stått och tvekat. Det var väldigt kallt eller jag hann väl inte känna kylan förens jag var uppe på land ;) Nu ska jag äta och vi får se om jag får tag på teckning någon mer gång innan jag kommer hem! Många soliga kramar från Evvis<3

Lång helg!!

Hejsan!!

 

Det har verkligen varit bra väder idag och varmt vill jag säga.  Idag är det min kära mors födelsedag så grattis till henne!! Idag har jag haft en sov morgon till tio i 11 vilket var väldigt skönt. Sedan hade jag en väldigt soft dag i skolan. Har även kommit på att jag har endast en natur redovisning kvar och sedan är det sommarlov. Efter skolan så träffade jag vi som ska ha hand om sim och lek och planerade och gjorde grupper inför hösten. Sedan åkte jag hem och har då bara slappat och ätit god mat och bakat en tårta till min mamma med svenska jordgubbar på riktigt gott.  Imorgon så blir det att åka med min lilla mysiga familj till kusten. Alltid lika roligt även om man är det flera gånger varje sommar sedan jag var 5 månader gammal och på samma ställe. KUSTEN HERE I COME! Så vi åker i morgon och vet inte riktigt när vi kommer hem. Men jag ska försöka blogga från mobilen och hoppas att det är bra teckning så helt ledigt från bloggen ska det inte bli. Jag ska ta årets första dopp för i år i havet det är säkert bra 13 grader men om man har simmat Vansbrosimmet i 15 gradigt vatten så borde man ju klara det. Jag är ingen vekling jag inte ;D Men jag måste hitta en ny bikini!!! Och det är verkligen ett måste men jag vet att de öppnade en jätte mysig bikini affär med alla möjliga sorters bikinis på Smögen bryggan förra året så jag kanske får ta en tur dit imorgon. Jag hittar nog någon.  Så i helgen ska det bli slappa och sola och bada, leva livet med andra ord.

 

Ni får ha en fortsatt bra dag så hörs vi!

Kram

evvis♥

 


RSS 2.0