Måndag och jag är såå glad

Hej på er kära vänner!

Just nu är jag super glad och nöjd med livet. Idag har jag hunnit med massor och endast viktiga saker. Jag har haft seminarium och lånat om en bok och hämtar två böcker men störst av allt jag gjorde klart min idiot hemtenta som jag bävat för länge och skjutit upp jätte länge och den har deadline på fredag. Jag trodde jag skulle skicka in den i sista sekund men jag kände idag att jag vill bara bli av med den så satt i 3 timmar i sträck och bara skrev. Och vet ni jag hann klart med hela!! Så nu är den in skickad och över och ännu en kurs är avklarad. Nu har jag endast en kurs kvar och efter den  sommarlov. Så en tenta 4 juni sen är jag klar så nu ska jag ta det lugnt ett par veckor och sen plugga till sista tentan. 

Jag är så nöjd med mitt liv har underbara människor runt mig, har sommarjobb, skolan går grymt bra, det är underbart väder, humöret är på topp hela tiden och allt känns bara så perfekt. Det känns så bra att jag nästan börjar fundera på om livet kan vara så här lätt och underbart. Jag och Linn pratade igår och kom fram till att vi båda kände likadant. Det kommer bara positiva besked hela tiden och allt känns så glatt och underbart. 

Så nu ska jag säga godnatt och drömma sött!
Kram
Evve 

Jag och Greta 70år verkar ha samma tankar om livet





Bilder från stipendiumutdelningen

 
 
 
 

Gårdagens mästerverk


I tisdags innan...

I tisdags innan jag for ner till Göteborg var jag bara tvungen att köpa en lite leksakt som jag velat köpa ett bra tag. Nämligen en Go+play dockstation som är trådlös med grymt ljud i från Harman/Karmon. Mycket nöjd förutom att min pappa nu har lekt med den medans jag har varit borta så min mobil hittar den inte. Så jag sitter och pillar med det samtidigt som lyssnar på ett klipp till hemtentan. Men nu bara för att jag skrev att det inte funkade funkar det :D 
 
 

Påskafton

Bild tagen av
 
 
Det grymt goda påskbuffén Linn och jag gjorde!
 
 
 
 
Lite övriga bilder från kvällen 
 
 
Denna är faktiskt tagen av mig ;)
 
 
 
 
 

Dagarna bara flyger iväg

Vart tar dagarna vägen? Känns som att lika fort man vaknar så ska man sova igen. 
Idag vaknade jag upp brevid min lilla Max och det blev en liten frukost i solen och sen blev det till att ta tag i gårdagens disk och det var en hel del. Sen for vi till min mormor och åt mat tillsammans med min familj. Sen efter det fick vi ett ryck och åkte och tog året första dopp. Sen blev det att ta hand om den sista disken. När det var gjort skyndade jag mig hem och träffade en saknad vän Anna. Det blev en promenad men massor prat alltid lika mysigt och skönt att pratande den flickan. 

Igår tog vi sovmorgon och efter det kom Linn och Martin och fortsatte med påskmaten som vi redan började med på fredagkvällen. Och sen blev det påskfirande hemma hos Max med hans kompisar. Jag känner även att jag vill skryta om att jag och Linn styrde upp ett påskbord då vi gjorde allt själva (Max och Martin var väl också med på ett litet hörn ;-) )från grunden och det blev grymt och alla blev mätta. Vilka 19 snart 20 åringar skulle liksom få försig att vi gör ett påskbord från grunden? Tydligen vi två. 

Ne nu ska jag sova! 

Godnatt på er
Evve 

Årets första dop gjordes idag





-




Hur mycket glädje och lycka finns det

Hej på er!

 

Jag är väl medveten om hur dåligt jag har bloggat den senaste tiden. Och jag vet inte om det kommer bli bättre heller men jag ska försöka i alla fall. Livet är verkligen underbart! Kan väl säga så att den senaste tiden har varit en mycket bra tid. Jag har märkt eller jag har väl alltid vetat att jag är sjukt dålig på att utrycka hur glad jag känslor i allmänhet. Jag antar att det är väl sådan jag är och jag hoppas att de runt om mig lär sig att de mitt sätt att visa hur glad jag är för något eller vad jag känner. För jag är inte en människa som utrycker känslor på ett tydligt sätt som många andra kanske gör. Jag kanske mer gör konstiga saker som skrattare eller ansiktsuttryck eller likande medans mång andra har lätt för att utrycka sig med ord. Men jag tror inte jag är ensam om detta för vi alla är ju olika. Så nu vet ni det haha. 

 

Förövrigt mår jag mycket bra och humöret är på topp. Suget efter sommaren och jobb och utlandsresa är enormt. Jag känner hur mycket som helst bara för att jobba ett litet tag och tjäna massor pengar och ha roligt. Jag tror längtan efter detta har växt enormt eftersom denna kursen jag läser nu är lite seg och kanske inte den roligaste enligt mig. Den är väldigt lärorik men jag tycker att momenten är lite sådär vill mest bara få det gjort. Längtar något enormt också efter nästa kurs som handlar om kost och fysisk aktivitet det känns som en kurs jag verkligen kommer gilla. Så jag får bita i det sura äpplet och göra det som måstes. 

 

Ne nu ska jag fortsätta kolla på Twiligth och sedan ska jag sova. 

 

Ha det bra

evve

 


-




Det var så färgglatt



Nej jag har inte blivit någon som vill skryta om att jag äter frukt. Tyckte bara att det var så färgglatt så det blev en bild. 

Onsdag 9 April

Hejsan!

Vad tråkigt väder det är eller? Var är solen och värmen? Ge mig det nu! Jag tror att detta dystra väder får mig att känna mig extra trött. Just nu sitter jag på tåget mot Jönköping där jag ska träffa Anna. Innan idag var jag på stan och hämtade ut mitt paket bland annat det tråkiga var att jag hann inte öppna det och testa mina nya träningsbyxor. Får helt enkelt testa dem imorgon när jag kommer hem. 
Måste även erkänna att jag är lite nervös inför torsdag då jag ska ta emot mitt stipendium på vara konserthus scen. Hoppas det inte är så mycket folk men jag tror tyvärr det kommer vara en hel del då det är idrottsförbundeta årsmöte. Men jag är ju världens bästa mamma med mig så det blir bog bra. Man ska ju inte oroa sig i onödiga och det är något jag verkligen tänker på numera. För jag har alltid varit en person som oroar sig långt innan saker ska hända ofta nya saker. Men nu försöker jag att inte bli orolig innan jag gjort det. Det kanske låter konsigt men jag vet inte hur jag ska förklarar det. 

Ne nu är tåget snart framme! 

Ha det bra
evve

Vissa veckor lugna andra stressiga

Just nu känner man mig bara trött och lite rörig. Det är så mycket som ska fixas. Igår hade jag seminarium som tog en hel del tid, idag har jag fixar massor ärenden och även fixt det sista inför avslutningen med simningen på torsdag, sen imorgon ska jag till Jönköping och där kan jag nog äntligen komma av lite, torsdag ska jag hem från jkp, sen iväg på idrottsförbundeta möte där jag ska ta emot mitt stipendium. Sen efter det kan jag äntligen bara släppa många delar. Låter kanske inte så mycket eller rörigt men det är mer rörigt än vad det låter. 

Idag har jag som tidigare sagt fixat ärenden och sen åkte jag till mormor och åt lunch och umgicks med henne. 

Imorgon ska jag fixa lite på morgonen och sen ska jag ta tåget till Anna i Jönköping och bara umgås och massor tjejsnack. Stannar där till på torsdag så det blir bog roligt. Var ett tag sedan jag var där så det ska bli jätte roligt.

Nu ska jag titta vidare på tv och sen sla gå och lägga mig i min nybäddade säng!

Godnatt
Evve 


Måndag 7 April

Hej på er!
 
Det var ett tag sedan jag bloggade nu och jag kan väl säga att jag inte riktigt hunnit tänka på bloggen ens. Helgen har gått i ett och har knappt varit hemma. I fredags så pluggade jag på dagen och på kvällen åkte jag mot Göteborg och Max. På lördagen så mötte vi upp Linn och Martin och åt smörgåstårta och fixade inför gästerna. Sedna på kvällen blev det inflyttningsfest hos då Linn och Martin. Sen på Söndagen fick jag ta första bästa tåg till Skövde för att min simklubb anordnade en lite större tävling och jag kände väl att jag behövde visa mig där lite. Sen efter det kom Anna till mig och vi åt pappas hemma lagade pull prok och hem bakta pita bröd. Sen fick vi ett spontant ryck och bokade bio så vi var senare på kvällen på filmen "Noah" och det var faktiskt bra dock lite seg i mitten men ändå bra. Dock kändes det sådär att grunden var lite kristet men det märktes inte jätte mycket i filmen som tur var. Jag är ju inte så religiös av mig om man säger så även fast jag är döpt och konfirmerad. Jag tror liksom inte på någon gud eller vad man nu tror på och allt runt för det låter bara som en påhittad historia för att lura med sig människor. 
 
Idag har jag varit i skolan hela dagen och haft seminarium. Seminariumet gick ut på att man skulle sätta sig in i rollen som hälsocoach och sedan även testa på rollen som klient. Det var väldigt mycket fokus på hur man kan fråga och även positiv kritik. Måste även säga att läraren var grym hon gav jätte bra feedback och väldigt konkret feedback. Jag har varit lite rädd för denna lärare innan för hon har verkat så bestämd men där kan vi snacka om förutfattade meningar för hon var så snäll och bra på att förklara och lugn och stöttande. Hon är verkligen en grym lärare. Det var även intressant att få testa på vårat yrke också. 
 
Resten av dagen tänkte jag försöka fixa lite inför avslutningen för en av mina grupper på Torsdag som jag inte kan delta på för att jag ska ta emot mitt stipendium. Så jag ska fixa så min in hoppare inte behöver göra det. Sen ska jag nog bara ta det lugnt för en gång skull. 
 
Ni får ha det så bra
evve
 
 

Hänger i bilen

Jag måste lära mig att ta med nycklarna när jag åker hemifrån. Just nu sitter jag i bilen lite halvt utelåst eller mamma är hemma men hon ska jobba natt så hon ligger och sover och jag vill inte väcka henne så jag tänkte att jag får sitta i bilen ett tag så hon får sova lite. Hon blir så arg annars. Med andra ord jag är en väldigt snäll dotter. 

Imorses vaknade jag av att jag hade fått sms från min sommarjobba chef där det stod vad fick du för lön i somras så det blir rätt i år. Då ställde jag mig frågan betyder detta alltså att jobbet är spikat? Eller jag viste väl att jag skulle få jobbet samma som förra året men ändå inte helt säkert man vet ju aldrig liksom. Tänkte då ringa upp han men hade inte tid. Så for iväg och hämtade mormor körde henne till stan och då precis ringer chefen och säger att jag har jobb både simlärare och badvakt i Hjo i somras så jobbet var alltså mitt som jag trodde. Eller viste i alla fall att simlärare jobbet var mitt men var osäker på badvakt för de hade ringt och sagt att jag skulle söka. Så nu är sommaren räddad bara vänta på schemat och hoppas på en ledig vecka så ska jag boka något fint. Blev så glad att de ville ha tillbaka mig eller de sa ju det redan förra sommaren så jag viste ju det egentligen. 
Sen resten av dan har jag varit på stan och äntligen hittat två tröjor dock visade det sig att ena var trasig så får byta den imorgon. Blev även en caesarsallad på rådhuset och fy vad jag tycker om den.
Nu ikväll har jag varit och haft simning och snart ska jag titta på tv och bara ta det lugnt. Har även kommit en bra bit med förberedelserna inför seminariet och det känns även det skönt. 

I helgen ska jag till Göteborg fredagkväll till söndag morgon. Sen på söndag ska jag hjälpa till på klubbens stora tävling. Så det blir nog en underbar helg. 

Hejsvejs

Evve 

-




Känslan efter man tränat I love

Känslan efter man tränat klart måste ändå vara den bästa som finna. Man bara känner hur endorfinerna frigörs i kroppen och hur musklerna och huvudet känner sig helt slut. Så träna så får ni känna den underbara känsla!

Jag har nu läst mycket om inställningar till olika saker men framför allt till hälsan eftersom det är det jag ska bli bäst på. Om man jämför det som står i boken med verkligheten så förstår jag verkligen varför många är så lata eller inte orkar ta tag i sina liv och varför många inte lyckas. Det finns så många människor som kan se så hälsosamma ut men insidan är inte alls hälsosam eller så finns det människor som det syns både på insidan och utsidan att deras hälsa mår inte bra. Man hör ständigt hur personer pratar om att de ska bli nyttiga och träna och rätta till deras liv. Det räcker med att bara läsa en blogg eller kolla in på instagram det finns över allt. Personer som ska så mycket men de kommer aldrig lyckas. Nu låter jag jätte negativ men det är faktiskt så. Mer än hälften av alla som säger att de ska bli sunda och förbättra sin hälsa kommer inte lyckas. Och då undrar ni hur vet hon det och varför är det så? Och det enkla svaret är personerna har inte rätt inställning! Har man ingen positiv inställning kan man lika gärna strunta i tanken på att få en förändring. Kommer tanken och inställningen inte finns där låt den vända och komma tillbaka igen när du har fått in rätt inställning. Så ett tips till er som vill nå en förändring som ska hålla jobba på inställningen innan ni ens börjar. Fråga er själva: vad vill jag nå med detta? Är detta jag? Kommer jag kunna ge 100%? Är mitt mål relevant? Gör jag detta för mig själv eller för grupptrycket? Vad kommer jag få ut av detta? 
Kan du svara på detta med svar som är från dig så känns det som att du borde ha en bra inställning. Detta gäller inte bara träning och kost utan även om du ska sluta röka, sluta dricka alkohol, sluta snusa, bli av med fobi eller rädsla det kan vara allt möjligt till och med om man ska testa på en ny aktivitet eller träffa nya människor. Har du en dålig inställning klart allt blir dåligt då! 

Jag kan säga att jag själv har haft problem med detta med och jag jobbar mycket med min inställning och tycker att det går framåt och jag lär känna mig ännu mera och ännu bättre. Och jag tror alla behöver jobba på sin inställning. 
Hoppas även detta kan få någon av er läsare att förstå hur viktigt det är med rätt inställning när man gör något. Och att det lär er att kanske tänka lite extra eller kanske förstå varför man ibland kanske inte lyckas. 

Det blev kanske lite rörigt men det är rörigt så;) 



Onsdag

Nu ligger jag här i soffan och idot läser en bok för när mamma kommer hem får jag en till och sen ska jag bara kladda ihop en plan så är jag klar. Försöker se det ljusa i det även om det är väldigt mörkt och tråkigt. Men måste få klart det idag och imorgon så jag slipper det sen och blir av med det. 

Håller just nu på och läser om coachning och kommunikation. Hur man lyssnar på andra människor och varför man ska lyssna och hur man ska få en människa på positivare syn eller bättre inställning genom att få personen själv att göra det stora jobbet. Ja ni ser ju själva hur flummigt och luddigt allt låter. Det finns inte dirket några exakta svar på saker och ting heller så det blir lite extra klurigt då. Och tur att jag gillar det. Sen är lärarens plan lite luddig med så allt blir lite extra luddigt och svårt när man inte riktigt förstår. Men nog om det!

Har precis tagit en liten paus och den gick till mat och bloggen. Försöker hålla mig vaken även om kroppen skulle vilja ta en power nap. Så får se måste läsa klart första boken först sen får jag slappa lite tills mamma kommer hem. 


Det bästa med alla psykologiserade och coachning är jag kommer typ kunna läsa av alla människor sen ju och förstå allt ;-) haha! 

Såå glad över ett mail

När jag kom hem från stan nyss så plinga det till i min mobil och jag hade fått et mail. Jag öppnade mailet och ser bara hur det står med stora bokstäver Hej o stort grattis Evelina. Jag har blivit till delat ett stipendium jag är 1 av 19 från Västragötaland som har blivit utvald att få detta stipendium. Nu låter jag jätte skrytig och det är inte meningen. Men jag tror alla hade blivit glada över att ha blivit först utvald och nominerad och sedan utvald att få stipendiet. Så mitt humör som redan var på topp är nu ännu högre om det ens är möjligt. 
 
Kom även på att det är ju första april idag men detta är inget skämt så ni vet ;)
 
 
 

RSS 2.0