Efva Attling

Fy vilka fina smycken måste jag säga. De är så enkal och fina samtidigt som de sprider fina budskap. Har har kärat ner mig riktigt i några och en vacker dag ska jag köpa mig ett fint smycke från henne. Vissa av smyckena är det sjuka priser på men så fina och andra är jätte fina och till ett mer rimligt pris. Detta kanske blir min nästa grej att spara till. 
 
Några av massor favvisar
 
Ett halsband som är väldigt enkelt men ändå fint!
På detta halsband står det "Amor Vincit Omnia"  som betyder kärleken övervinner allt. Sjukt fint och detta är nog min favvis just nu!
 
Väldigt söta fjärilsörhängen
 
Detta tyckte jag hade också ett så bra budskap och detta är även något jag mycket skrivit om på bloggen med.
 

Sista maj

Godkväll!
 
Just nu sitter jag framför tv:n och halv kollar på någon film så är sådär men här lär jag nog sitta kvar. 
 
Idag fick jag ingen sovmorgon eller lite kanske men kl.10.00 var det dags för möte med simningen. Vi gick i genom kommande termin och även lite saker framåt. Men det bästa av allt var nog att vi fick sjukt god mat. Efter det for jag hem och tog en power nap för jag insåg att det skulle inte bli något resultat av plugget om jag inte sov 30 min innan. Så efter den lilla sovstunden blev det plugg. Efter det har jag och min bror varit och handlat lite inför mammas födelsedag som är imorgon och påvägen hem köpte vi med oss sushi lata som vi var. Men när mamma och pappa inte är hemma får man vara så lat faktiskt och det var väldigt gott måste jag erkänna. Och mätta och belåtna hamnade vi i soffan med lite dipp och gurka och morötter. 
 
Imorgon ska jag plugga massor och kanske ta en promenad och sen ska jag förbereda lite innan mamma och pappa kommer hem och då blir det firande av mamma. 
 
 
Här är en bild på mig och världens sötaste lilla Ebba!
 

Fredag

Hejsanhoppsan!

Hoppas alla har det bra? Själv sitter jag just nu och väntar på att klockan ska bli kvart i så ska jag och Anna och kolla på hennes bror som ska spela fotboll. Sen ska Erica komma hem till mig med så ska vi äta lite god mat och bara ha det bra. 
Tidigare idag har jag varit på stan lite och sedan pluggat. 

Imorgon blir det möte på dan och på på kvällen vet jag inte än.

Ha en bra fredag

Evve

Mitt senaste klädköp



Ett par adidas borboflor shorts. (Inte jätte bra bild men hoppas den duger). 

En onsdagkväll

Vi firade ikväll lite att Max fått sommarlov. Själv har jag exakt en vecka kvar till mitt och jag längtar väldigt mycket. 
 

Risotto med havetsläckerheter
 

Pannacotta med jordgubbar.

Lite ändrade planer

Hejsan!
 
Fy vad jag känner mig seg och lat idag. Men jag känner ändå att jag har varit duktig och pluggat en hel del. Men på något sätt känns det som att min hjärna är på sommarlov redan för orken till att plugga och intresset är på noll. Just nu ligger jag i Max säng och ska snart bege mig iväg för att träffa min faster Lotta och kusin Angelica och mitt kusinbarn Ebba. Vi ska ta en tur på stan och köpa lite presenter. Sen ikväll ska jag och Max på bio tänkte vi och se "Divergent" hade vi tänkt. Den verkade väldigt bra så vi får hoppas den är det med. 
 
Så nu ska jag fixa det sista och sen ska jag dra!
 
Det blev ett ovanligt kort inlägg men jag tror det är något jag behöver lära mig ;-)
 
Ha en bra tisdag
evve

2014-05-25

Idag är det söndag och på något sätt tycker jag det är skönt med söndagar. Dock kan jag väl säga att så har det inte alltid varit men just nu gör jag det i alla fall. 
 
Idag tog jag en skön sovmorgon och sedan åt jag en frukost i min ensamhet eftersom övriga familjemedlemar jobbade, cyklade eller sov fortfarande. Efter det tog jag det lugn i soffan och kollade på massor repriser. Till slut fick jag ett ryck och ville göra någon form av träning men var inte alls sugen på gym eller prommenad och sen kom jag på att det var morsdag men jag gör om det till göra föräldrar glad dag;) Och klippte gräset helt frivilligt och det händer väl inte jätte ofta men någon gång om året i alla fall. Och pappa blev jätte glad när han såg vad jag höll på med när han kom hem och snart kommer mamma hem vi får se om hon ens ser det eller kommenterar det. Resten av dagen ska jag grilla och sen måste jag verkligen plugga för nu börjar det dra ihop sig snart och bli dags för sista tentan. Och jag känner att jag verkligen måste klara den för då har jag klarat första året helt utan problem! Plus att omtentan ligger när jag är i Grekland så. Sen ett VG vore ju inte fel det. 
 
Ne nu ska jag göra mjukglas! 
 
Ha en fortsatt bra söndag
evve
 
 

Lördag var det idag ja!

Jag känner mig lite dagblind idag känns som söndag på något sätt men det är ju bara lördag. Idag har inte Evelina Blom inte gjort många knop ska ni veta. Vaknade upp lite för tidigt enligt mig i Jönköping hemma hos Anna och vi åt en frukost gjorde oss i ordning och sedan for vi hem tillbaka till Skövde. Väl hemma duschade jag och sen satte eller lättare sagt la mig i soffan och somnade nog ganska fort efter det. Och det var nog ingen som blev förvånad över att jag låg och sov i soffan när resten av familjen kom hem efter att hämtat hem båten. Sen resten av eftermiddagen har jag lyssnat på musik och bara tagit det lugn kände att det var vad min kropp behövde idag trotts att det var väldigt lugnt igår och inte blev så sent. Nu i kväll tänkte jag faktiskt spela lite sims och bara ta det fortsatt lugn. 
 
Till något helt annat! Vad vore livet utan musik egentligen? Jag skulle nog säga tråkigt och ensamt för musik är ju typ som en vän hur töntigt det än låter. Med vän menar jag att så fort du är kanske lite deppig är det bara sätta på musik som gör dig glad eller om du är hemma helt själv och sätter på musik känner man sig inte längre så ensam. Musik är grymt det har en lugnande och glad effekt och jag bara älskar det. Livet skulle vara väldigt tråkigt utan musik skulle jag nog vilja säga även om man har världens bästa människor runt sig och ett grymt liv. Musik gör det lilla extra i vissa lägen då de människorna som betyder något inte är med en musiken finns alltid med en. Spotify <3
 
 

September

Just nu ligger jag raklång på Annas soffa och det är underbart! Har typ sått ut sedan 4 så ni förstår säkert. Kvällen har varit bra det bjöds på mat och bra artister lite segt i början men i slutet kom september och ordnade upp kalaset och då blev att på topp. Jag och Anna var inte så pepp på att gå vidare så vi gick hem till henne och tog det lugnt. Känner att ögonen typ går i kors så det blir nog sova snart. 





En egobomb kände jag att det blev! Mem men hade även på mig mina nya tjusiga skor idag! 

Godnatt 
Evve 

:D




F R E D A G

Hejsan


Just nu sitter jag och äter nybakt bröd från skövdebagaren. Skövdes bästa konditori enligt mig alltid nybakt och färskt. Idag blev jag väckt av mamma redan klockan 08.00 och då tvingade hon med mig på spinning för hon ville inte gå själv. Jag var snäll och hängde med även fast jag har svårt för att träna på morgone har alltid haft det hatade morgon passen i simningen när jag simmade. Tror det är för att jag är ganska morgontrött av mig har svårt att komma igång på morgonen samt att jag har inte jätte lätt för att få i mig frukost tidigt. Och äter jag inte något innan träning blir jag fruktansvärt illa måeende under tiden jag tränar. Nog om det!

Idag ska jag fixa lite ärenden på dan och någon gång efter två ska Anna hämta upp mig så ska vi till Jönköping. Vi ska äta trerätters och sedan se September och träffa några från hennes tjejgäng. Jag tror det var så att Annas skola eller någon del på campus fyllde 10år och då fick varje student ta med en utomstående på denna middag. Och där av var jag snäll och hängde med Det kan nog bli mysigt och roligt! Jag ser nog mest fram emot att få se September så det blir nog bra. 

På Lördag så har jag faktiskt inte så mycket planerat mer än att jag måste plugga då jag slarvat lite. Och det blir nog plugg på söndag med. 

Fick även reda på min senaste tenta idag och den var godkänd. Jag är väldigt stolt faktiskt jag har klarat varenda kurs detta år och alla seminarium. Fick en enda omtenta och det var min första högskoletenta så det var ganska förståeligt så jag tycker knappt det räknas. Så jag är väldigt nöjd med mitt första högskoleår och jag är framför allt imponerad av mig själv att jag klarat av att fixa distansstudier. 

 

Ha det bra

evve


RÖSTA!

 
 
 
 
RÖSTA HÄR!

Undra om detta verkligen stämde idag?


Torsdag

Vad skönt väder det varit även idag. Idag kom jag upp ca 2 timmar tidigare igår och det kändes som dagen gick jätte långsamt! Antar att det var för att jag inte är så van vid att få gjort saker så tidigt på morgone. Idag har jag varit med mamma en sväng på stan. Efter det så satte jag mig i solen och pluggade samtidigt som jag bättrade på brännan. Fick även en snabb tid hos tandläkaren idag för att jag upptäckte igår att det var en tand som var väldigt vass när jag drog tungan mot den så mamma tyckte det var lika bra att jag åkte och kolla upp det. Och efter lite slippning och putsning så känns tanden som vanligt igen. Ikväll ska jag åka förbi min farmor tänkte jag för att hon fyller år men först ska jag bli av med lite mer plugg. Måste säga att den tentan jag har nu är svår att vet hur man ska plugga och vad man ska plugga på. Målbeskrivningen är jätte luddig och lika så läraren men jag tror inte tentan blir så svår om man läser igenom det han skrivit och sagt och lite ur boken det var så jag klarade hans förra tenta och då var jag 2 poäng från fullt så jag tror nog det går bra med denna med. Är väldigt lugn inför denna tenta nästan lite för lugn känns det som men det kanske kommer lite närmare. 
 
Jag har tänkt på en grej att vissa dagar fladdrar tankarna iväg helt åt något helt konstigt håll och vissa dagar har man knappt några tankar alls. Det är hemskt när man väl har tankar för de spårar iväg åt massor onödiga håll som inte ens stämmer och som bara får en att känna sig konstig och nojig. Varför är det så? Jag tycker inte tankarna borde fara iväg så för jag har inget att vara nojig för. Kanske är det för att allt känns för bra för att vara sant? Och att man inte är van vid det? Och att man fått lära sig att livet är inte lätt. Jag tycker mitt liv är underbart och så roligt och jag älskar det. Om någon har ett klokt svar så skulle det vara roligt att höra för jag själv har inte det så. 
 
 
 

Äntligen sol!

Vilket kanon väder dagen verkar bjuda på! Slängde mig upp ur sängen efter en skön och behövlig sovmorgon dock säger jag inte hur länge för det skäms jag för ;) åt en stor frukost och slängde mig ut i solen och här sitter jag i bikini och börjar min resa mot pepparkaka. Målar tånaglarna och lyssnar på mysig hur underbart som helst. Ska nog lyxa till det med lite glas sen med vet att vi har smarriga sådanan i frysen nämligen. 
Vilken underbar dag detta kommer bli känner jag dock är saknaden av en person det som är lite mindre bra men annars är allt super! Tummen upp för denna dag! 




1137 ord om tjejers krav på sina kroppar

 

Jag har snart gjort klart mitt första år på hälsocoachprogrammet som nog många av er säkert vet. Och under året har jag fått läsa om så mycket intressanta saker och haft många intressanta diskussioner.  Ett ämne som kommer in i alla samtal man haft med lärare och klasskompisar under seminarium och grupparbeten är tjejers krav på sina egna kroppar. Det finns nu en risk att det kommer bli väldigt långt men jag tycker detta ämne är väldigt intressant och vill skriva av mig om detta.

 

Jag tror inte det finns en enda tjej eller kvinna i världen som skulle kunna säga att hon är nöjd med allt på sin kropp. Vi tjejer har någon konstig sak för oss och kan aldrig låta något vara perfekt och speciellt inte våra kroppar. Det är helt sjukt och vansinnigt tycker jag. Jag själv kan erkänna att jag inte är helt nöjd med min kropp men ju mer tiden går börjar jag inse att detta är jag och jag ska vara stolt för den jag är. Vem vill liksom vara smal som en pinne så att skelettet typ syns? Tjejer/kvinnor ska ha former det hör till tycker jag och säkert många fler. Idag skulle jag nog kunna säga att jag är stolt över hur jag ser ut trotts att man kanske har en bristning här och där och höfter som står ut och kanske förstör så att man inte kan bära vilken byxmodell som helst. Men tänk om alla kläder skulle passa en själv då skulle ju själva nöjet med shopping förvinna, därför att då blir det inget letande längre efter det perfekta vilket jag tycker är själva grejen med shopping.

 

Jag vet inte hur många bloggar eller instagram profiler man klickat in på där tjejer står halvt avklädda och tar kort på sina ben och magar för att visa hur ”vältränade” de är och smala. Och EN MILJARD bilder på massor frukt och grönt.  1. Vad är grejen med detta liksom? 2. Måste man vara smal för att kalla sig vältränad? 3. Och är man nyttig bara för att man äter massor frukt och grönsaker och lägger upp en bild på det?

Svar på fråga 1 ingen aning antar att man vill ha uppmärksamhet för något som inte är ens riktiga ja! Och att man söker bekräftelse genom gillningar och kommentarer från snygga killar eller vänner.  Fråga 2 skulle jag svara på NEJ! Det finns hur många vetenskapliga artiklar eller böcker som helst som du kan läsa och alla kommer säga det samma. Vist finns det mått på vad som är fetma och övervikt men du kan fortfarande ha kvinnliga former och vara super vältränad för det. Vi alla är ju olika och ser olika ut oavsett om vi är vältränade eller inte. Fråga 3 skulle jag säga NEJ där med och istället fråga dessa tjejer om de tror att det räcker med att leva på det och varför de äter just det. För vi måste ju även äta bröd, potatis, pasta, kött, fisk och ägg. Vist att frukt och grönsaker är nyttigt men bara i en viss mängd vi behöver ju allt det andra också för att få all energi vi behöver och för att kroppen ska kunna fungera. Men jag tror många av dessa tjejer som ändrar om sin kost egentligen inte vet vad de gör och går efter vad de hört är bra.

 

Jag som blivande hälsocoach tycker detta är väldigt intressant och jag har många gånger tänkt på vad jag tror detta beror på. Och varje gång kommer jag fram till att det är för att vi tjejer är så osäkra i oss själva. Och jag nu drar jag alla över en och samma kam vilket kanske inte är jätte bra men nu gör jag det ändå. Vi är så rädda för att folk ska prata skit om oss och stöta ut oss och att inte duga. Vi vill hela tiden prestera på topp och det kan vara inom allt möjligt som ex. skola, träning, karriär, utseende och mycket mer. Vi är så beroende av bekräftelse och uppmärksamhet och får vi inte tillräckligt av det gör vi allt för att få det och då ex. via instagram bilder på hur mycket man tränar eller hur man äter. Det är ganska hemskt egentligen hur människor över lag är beroende av bekräftelse och uppmärksamhet. Vist är vi beroende av det på olika sätt all ihop men vi alla behöver det på ett eller annat sätt. Jag tror att vi alla behöver hjälpas åt med att bygga upp varandras självförtroende men framför allt kämpa med våra egna. För det är bara vi själva som kan ändra oss själva men vi kan hjälpa varandra genom att ge stöd för att hitta ex. motivationen och stötta på vägen till målet. Det är även viktigt att vi som är äldre är bra förebilder för yngre och börjar redan när man är så lite som möjligt. För uppbyggnaden av självförtroende är inget man gör över en dag utan det är en lång process och det krävs en hel del av en själv och runt om. Det finns så enkla saker man kan börja med redan idag som kan göra en så stor skillnad ex. säga något positiv eller be beröm för något någon annan gör eller varför inte bara ge ett leende till någon vem som helst. Vi alla måste inse att vi duger som vi är och ingen är mer perfekt än någon annan utan vi alla är lika underbar och perfekta oavsett hur dumt det kanske låter för många. Alla är fina på sitt sätt oavsett om man är tjock, smal, kort, lång, små bröst, stora bröst, har funktionshinder, saknar ett bröst eller två eller har ett stort ärr. Varför ska man hålla på och klaga på sig själv när man fått chansen att leva ett liv och får upptäcka så mycket saker och testa så mycket nya saker? Utseendet är inte viktigaste utan det viktigaste är att du är du och att du gör det du tycker om och vill med livet!

 

VÅGA VARA DIG SJÄLV och ” TA INGEN SKIT ” (grynet)!

 

Varför klaga när man kan leva?

 

Ingen är perfekt alla unika.

 

Inspirationen för detta enorma inlägg kommer från ett klipp jag hittade där det är en kvinna som var väldigt osäker i sig själv och vill göra en förändring i detta. Hon började fundera på hur hon skulle kunna få sin dotter att bli självsäker i sig själv medans hon själv hade problem med detta och det var där hon startade igång sitt arbete. Och idag är hon i stort sett nöjd med just den hon är och jobbar med att andra också ska blir det.  Och jag tyckte klippet var så fint och inspirerande att jag ville skriva av mig. Klippet kan man se här under.

 

 

 
 
 
 

Lunch

Idag bjöd jag min fina vän Anna på lite lunch. Gjorde fiskgryta med lax och sedan gjorde jag en pannacotta till efterätt med digestive i botten. Riktigt gott!










Ett enda leende kan skapa så många mer leenden

Bild tagen av
 

Grekland Rhodos

I augusti får jag äntligen min efter längtade resa utomlands. Jag, Max, Linn och Martin ska åka och bara ha det bra. Det blir andra gången för mig som jah åker till Rhodos men jag älskar Grekland så det gör inget för mig. Tror inte riktigt jag har fattat det än men det lär jag nog göra snart. Så nu ska jag först göra tentan sen jobba och ha det bra och sen blir det resa. Jag ska bli brun som en pepparkaka och dricka massor goda drinkar och bada i mängder. 

Hoppas ni får en bra dag

Evve 




Måndagen den nittonde maj

Hoppas allt är bra med er? För jag mår jätte bra och har det kalas. Kom för en stund sedan hem med tåget från Göteborg. Mötte upp mamma på stan när tåget var i Skövde och kollade lite affärer och gjorde lite ärenden med henne. Men nu sitter jag här hemma i soffan och kollar på tv och försöker fixa lite saker som behövs fixas. Resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra faktiskt får se vad jag hittar på helt enkelt. 

 

Igår så träffade jag och Max Linn och Martin och vi tog en promenad till Delsjön där vi satte oss med super fin utsikt och gottade oss. Sedan for vi vidare och mot Liseberg där vi spenderade resten av dagen. Efter Liseberg så köpte vi med oss massor mat och åt det ihop hos Linn och Martin samtidigt som vi spelade kort. Det var en riktigt mysig och rolig dag med både trädklättrande, måla konstiga gubbar och Balder åkande. En toppen dag!

 

I lördags så vakande jag upp hos Max. Vi gjorde oss i ordning och sedan for vi ner på stan där Max hittade lite kläder och skor och jag ett par nya skor. Och ne jag behövde väl egentligen inga skor men de var så fina. Sedan kände vi för att åka en karusell och eftersom det var kö på allt så blev det Lisebergs banan bara. Sen på kvällen mötte vi upp Max familj och åt mat och sedan for vi vidare mot hans kusins 3 års fest med film tema. Jag och Max "klädde ut oss" till Dirty Dancing paret. En mycket trevlig kväll.!

 

I fredags så åkte jag ner till Göteborg vid lunch och mötte upp Max. Sedan åkte vi till Liseberg och införskaffade oss ett guldpass som vi snart snabbt och lätt redan tjänat in. Så vi tillbringade dagen på Liseberg och på kvällen bjöd Max på jätte goda pannkakor. 

 

Så man kan sammanfatta min helg som super bra och rolig och jag är riktigt nöjd. 

 

Ni får ha det så bra

 

evve

 

 
 
 
 
 
 
 

Sista biten


Nu är en del av kursen gjort och nu är det bara tentan kvar! Kämpa på nu Evve sista biten sen får du lov. Och det samma till alla ni som läser detta och pluggar kör hårt ni det är inte många veckor eller dagar kvar nu! Ni kan det här det är bara stå emot och köra på! Jag tror på er!

Jag har 2 veckor kvar så nu kär jag igång med tenta plugget! Dock var väl inte detta den roligaste boken men ändå intressant:)





En saknad dag!

 
 
 
 
 

Mån & TIs & Ons & Tors

Oj jag känner att jag ligger lite efter här i bloggen! Men så kan det vara ibland och jag ser det bara som något bra för det är ett bevis på att jag har saker att göra hela tiden så att jag inte hinner blogga. Eftersom jag är en person som älskar att ha 100000 saker inplanerat hela tiden. Ett tag bokade jag in så mycket så jag knappt viste vad jag skulle göra så lilla Evelina fick knåpa ihop en almanacka och försöka få ordning på livet. Men om den hjälpte vet jag inte men det är ju i alla fall ett försök till bättre ordning. 

 

Måndag- Åkte jag ner tidigt på morgonen till Göteborg för att träffa Angelica och Ebba. Angelica var tvungen att åka till skolan en liten sväng så då fick lilla jag vara lite bebisvakt åt lilla Ebba. Sen efter detta for jag vidare till Max. Kvällen avslutades sedan tillsammans med Max, Linn och Martin med taco mys och reseplaneringar. 

 

Tisdag- Vaknade jag upp i Göteborg ensam för Max var redan i skolan. Efter att slöat lite tog jag på mig och promenerade över till Linn. Vi hade en slapp dag för regnet och orken var inte så bra. Men ibland är det skönt med sådana dagar med. Efter det mötte jag upp Max och så fixade vi lite saker innan vi gick vidare mot stationen där jag tog tåget mot Skövde och lämnade Max för ett par dagar. 

 

Onsdag- Vaknade jag upp hemma i Skövde. Hade en riktigt chill morgon och njöt av nuet och pluggade även lite. Vid lunch for jag, mamma och bror till mormor och åt lite mat. Sen på kvällen kom Anna till mig och jag bjöd henne på äppelpaj som jag själv tycker att jag faktiskt lyckades med (helt utan recept bör tilläggas). Efter det for vi vidare mot Erica där även Johanna befann sig. Vi kollade på lilla mästerkocken och pratade skit. 

 

Torsdag (idag)- Ska jag plugga en hel del hade jag tänkt så jag får bort lite av plugget. Sen ikväll ska jag ha chatt diskussion med min uppgiftsgrupp och vi har väl målet att bli klar med inlämningen så vi kan fokusera på tentan. Sen ska jag även försöka njuta av det underbara väder som vi har idag. 

 

I helgen blir det Göteborg som bland annat kommer bjuda på maskerad och mycket annat. 

 

Ha det bra

evve

 

 

RÖSTA PÅ MITT BIDRAG HÄR!!!!


Gå in och rösta vet ja!

 
 
 
 
 
RÖSTA PÅ MITT BIDRAG HÄR!

punkter som kan vara bra att tänka på

• du kan inte säga något om något förens du har testat!

• går du in med negativ inställning till något kan du räkna med att det också blir negativt! 

• är du dålig på något säg inte att du inte kan utan säg i stället jag ska försöka! 

• är du sur eller arg håll det för dig själv! 

• ett enda leende kan skapa så många mer leenden! 

• att vinna är inte alltid det viktigaste utan det är vägen dit som är det viktiga! 

• ett liv utan glädje är inget liv!

• den enda som kan göra en förändring i ditt liv är du själv! 

• ett litet steg är bättre än inget alls!

• blir du erbjuden något du innerst inne vill men inte riktigt vågar, ställ dig då frågan "vad är det värsta som kan hända?"! (Är det verkligen värt att missa en chans när man bara lever en gång).



Hela gruppen

 
Värmland, Västsvenska, Västergötaland- Hela gänget
 
 
Västergötlands gänget.
 
 

helgen avklarad

Hej! 

Hoppas ni haft en bra helg. Min helg har varit helt okej. Vissa bitar har varit jätte roliga andra lite mindre roliga. Men det var ändå en upplevelse och många nya erfarenheter rikare. 

Nu sitter jag på bussen och är snart i Skara där mamma ska hämta mig. När jag kommer hem ska jag slänga mig i duschen och sen det roligaste av allt när man kommer hem...... Packa upp väskan! Något jag ofta är väldigt bra på att strunta i ett bra tag. Men idag måste jag  packa upp den! 

Det var väl det jag hade att bjuda på just nu.

Ha det bra 
Evve

-




Bild tagen av: Linn Karlsson 

Karlstad nästa

Nu sitter jag på bussen på väg till Karlstad där campet ska vara. Det är ingen av oss som vet vad som kommer hända vi vet endast vart vi ska. Lite läskigt! Sen det läskigaste är nog att man inte känner en enda person men jag ser det bara positivt tror det är nyttigt för mig. Hoppas det det blir en rolig helg trotts att jag inte är jätte taggad. Men det blir nog roligt! 

Kan väl varna för att uppdateringen inte kommer vara den bästa under morgondagen men det blir bättre på söndag. 

Ha det bra

Evve 

-

En bild från balen 2013

 
 
 
 

Kände för att skriva av mig lite (så varning för långt och rörigt)

 

 

 

Nu är det inte alls långt kvar tills det är dags för sommarlov. Endast en tenta och en liten gruppinlämning sen är jag ledig till början av september. Jag har bestämt mig för att detta ska bli den bästa sommaren på länge. Det blir jobb i Hjo i sommar igen. Jag ska även försöka resa utomlands, åka till kusten, umgås med alla fina vänner och min fina pojkvän, bada i mängder och åka båt. Jag ska bara försöka hinna med så mycket jag kan och ha roligt och även njuta av att vara lite ledig från skolan. Så nu hoppas jag bara på att det blir bra väder och varmt så man kan vara ute och fara runt. 

 

Förra sommaren var en bra sommar det var bara lite synd att den slutade så tråkigt och oväntat. Min morfar gick ju bort i augusti och det var något som var väldigt jobbigt. Jag minns så väl vad det sista var jag sa till honom och det var " vilka fina byxor du har" och jag fick ett stort leende tillbaka och det leendet har fått mig att inte bli ledsen lika ofta tror jag. Men det känns ändå tomt för han har varit en sådan stor del av mitt och min brors liv. Han har verkligen varit som en extra pappa och funnits där när inte mamma och pappa räckt till. Han offrade nästan vad som helst för mig och min bror. Istället för att åka och träffa vänner kunde han och mormor välja att åka och umgås med mig och min bror. Det är faktiskt med tårar i ögonen jag skriver detta. Det har varit många som under den gångna tiden frågat hur jag kan ha varit så glad efter allt och att sorgen inte har synts på mig. Men som jag tror jag tidigare skrivit så är jag en person som har jätte svårt för att gråta inför andra jag tror det är få som sett mig gråta förutom min familj och de absolut närmaste släktningarna. Jag är väldigt bra på att stänga in tårarna och istället försöka se de positiva och vara glad och har även väldigt svårt för att prata om saker som jag tycker är jobbigt. Så vill jag prata gör jag det annars gör jag det inte. För jag är en person som sällan gråter och är sur vilket jag tycker är skönt för jag är väldigt bra på att försöka se det positiva. Och många tänker nog nu att man måste få vara ledsen och det är inte bra att stänga inne det. Men för mig är det de sätt jag tycker att jag funkar bäst med och det är sådan jag är. Alla är vi olika! Jag valde att åka till jobbet 5 timmar efter att jag hade fått reda på att han var borta. Detta var mitt sätt att få livet att gå vidare och minnas det fina efter alla år ihop. Men jag kan erkänna att det var jobbigt men jag kände ändå att det var det som fick mig att må bra. Livet måste ändå på något sätt fortsätta. De gånger jag känner mig lite deppig över detta tänker på alla fina minnen vi haft ihop under alla 19år och att han fick vara med på en stor dag för mig nämligen min student och att han hade den finaste döden han kunde få. Han dog nämligen hemma i sin trädgård med vattenkannan i handen och det gick fort. Trädgården var det bästa han viste. 

(Varför jag kom och tänka på detta just nu var för att jag såg att det var morfars namnsdag idag i tidningen.) 

 

Så med detta sagt ska jag nu i sommar försöka få den bästa sommaren som bara går och jag ska leva lite åt morfar med. 

 


Baka liten kaka


Det blev två olika sorter av kakor idag. Kände att när jag väl bakade så kunde jag köra på. Så det blev 2 kakor jag aldrig bakat förut nämligen drömmar och chocolate chip cookies. Pappa sa att drömmarna var jätte goda så det måste varit ett bra betyg har inte hunnit smaka själv än. Jag tycker det är väldigt roligt att baka det är synd bara att det inte är så ofta man hinner det. Men eftersom jag inte hade något speciellt för mig idag så kände jag att jag kunde slå till och baka lite. Sen var jag väl lite kaksugen med om jag ska vara helt ärlig. 
 
Resultatet kan ni se här under

 
 
 

Fy vilket segt väder

Antar att jag är en typisk svensk eftersom jag nu tänker skriva om vädret för jag  har hört att det är väldigt svenskt. Men jag måste säga att detta väder vi har nu är så tråkigt och tröttsamt. Man är typ trött ständigt och man har typ ingen ork till att göra något. Idag har jag faktiskt inte planerat något speciellt att göra och det är väl typ första gången på ett bra tag. Skönt kanske många tycker men jag gillar att ha fullt upp så för mig är det lite segt och rastlöst. Men jag tror ändå det är bra för min kropp att bara få chilla lite. Jag har än så länge plockat ordning på mitt rum och slängt in en tvättmaskin. Här snackar vi rikligt med vuxenpoäng ska ni veta. Har äntligen börjat fatta hur man tvättar och vilka färger man kan blanda med varandra. Resten av dagen vet jag inte alls vad som händer ska väl packa inför helgen och bara ta det lugnt. Är jätte sugen på att baka så det kanske jag också ska göra om jag hittar något gott. 
 
I helgen bär det av till Karlstad och där kommer ledar campet utspela sig. Hoppas på en rolig helg dock är jag inte jätte pepp på det just nu men det ändras nog när jag väl kommer dit. Det blir nog en rolig upplevelse och framför allt lär man få mycket nya erfarenheter. Det är blir nog 2,5 roliga dagar. 
 
 
Nu ska jag leta upp något gott att baka och hänga upp tvätten.
 
Ha det bra
evve

Hur fin är den inte eller?

 
All of me med John Legend:
 
 
 
"Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh"

Onsdagen den 7 maj

Fy vad trött jag är och nu tänker nog många SKRRRRÄÄÄLLL EVVE! Och då får ni göra det för jag är trött och skulle typ kunna somna när som helst och skiter i vad andra säger haha! Känner jag mig rätt kommer jag somna om några minuter för då har jag hela huset för mig själv. 

 

Idag har jag faktiskt varit i skolan från 10.15-15.00 och lyssnat på föreläsningar om kost och fysisk aktivitet. Mycket intressant och jag kan säga att min inställning om kost är helt riktigt. Så det var skönt att få det bekräftat! Sen efter skolan for jag hem till lilla huset i Hentorp. Väl hemma så började jag laga middag till familjen. Vist är jag världens bästa dotter. Det hade jag tyckt om min dotter gjorde det till mig när jag kom hem från jobbet. Efter det så ligger jag nu på rygg i soffan. Så ni förstår varför jag kommer somna väldigt snart (soffa+evve= sova). 

 

Ikväll ska jag kolla på lilla mästerkocken och bara ta det lugn är jätte sugen på paj men vi har ingen god frukt till paj hemma så det blir nog inget av det. 

 

Hoppas alla får en bra kväll!

 

Ha det bra

evve

 

 

 


Just nu i mina öron (några i alla fall)

Trodde aldrig jag skulle gilla en låt med Jens efter idol men det var fel: 
 
 
 
Sedan har vi mi absoluta favorit som jag trotts allt lyssnande inte tröttnat på än vilket måste vara ett bra betyg. Jag älskar verkligen denna låt för den är så fin och hur vacker är liksom inte texten? 
 

Tisdag

Dagarna går så fort och det gillar inte jag riktigt men så är det och det är bara gilla läget och göra det bästa av det. Idag har jag haft en kaos morgon! Det börja med att telefonen började ringa och väcka mig 2 gånger. Efter det kliver min bror in i mitt rum och frågar om jag kan köra han till skolan och så snäll som jag är sa jag ja. Så jag gjorde iordning mig och satter mig i bilen. Men såklart startar bilen åter igen inte! Jag blev så sur för hela min dag var planerad efter att den skulle rulla mig genom dagen smidigt med den. Så min bror fick slänga sig på bussen ovh jag själv fick springa in och slänga i mig frukosten och sen ta först buss till stan. Sedan fick jag gå snabbt upp till farmor och farfar för att jag skulle köra dem till frisören. Så fick ta deras bil istället och tur att de hade den hemma och så snälla som de är fick jag låna den tills imorgon. Sen efter frisören fikade vi hos mormor och sedan åkte vi vidare till tandläkaren. Under tiden de var där fixade jag lite ärenden och passade molly. Efter det hämtade jag dem och nu sitter jag på tåget till Göteborg för att träffa Max. Idag var den enda dagen som vi kunde ses så jag försökte komma med ett tidigt tåg. Jag är väldigt glad att min plan funkade trotts att jag är extrem tidsoptimist. 

/
Evve 






Hur stor är chansen att en person jag är imponerad av

Hur stor är chansen åter igen att en stor känd person som jag beundrar säger saker som påminner mycket om mina motton i. Nämligen Stev Jobs tycker detta är en jätte häftig man och efter att ha läst delar av hans bok och sett hela filmen om honom beundrar man han bara mer även om han som person verkade lite speciell. Här kommer lite klocka ord från han:
 
 
 
 
 
 

Jag vill ha



Jag vill verkligen ha dessa shorts de gröna. Har äntligen hittat vart man sla beställa dem frågan är nu bara ska jag? Tänk vad fina de skulle vara till ett par bruna ben i sommar. Vi får helt enekelt vänta och se om Evelina beställer hem några. 

Äntligen

 

Ibland får man bjuda på sig själv

 
Tagen av
 

Måndag 5 maj

Hoppas allt är bra med er för det är det med mig om man bortser från den hemska pollen allergin. 
 
Idag har jag tagit sovmorgon vilket var skönt. Sen har jag även varit och handlat med mamma och fixat en allergi nässpray till mig. Så nu hoppas jag klodan och täpptheten kan släppa i näsan. Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt hade tänkt träna men mitt knä krånglar igen. Tror jag har sträckt en muskel eller något i vänster knät. Det känns lite bättre idag än vad det gjorde igår kväll. Så hoppas det blir bättre fort.
 
Igår så vaknade jag upp i Göteborg brevid Max och vi tog det lugnt och på eftermiddagen så for vi ner till stan och åt lunch på Hard Rock Café. Det har typ börjat bli vårat ställe konstaerade vi även. Sen senare på eftermiddagen for jag tillbaka till Skövde. Väl hemma så var det dags att åka iväg igen till bion med Anna och Erica. Vi såg " the other women" och den var riktigt rolig. Den handalde om en man som var gift med en kvinna och så fick hon reda på att han höll på med andra tjejer vid sidan av henne så då gick frun ihop med två av dessa tjejer och skulle sätta dit honom. Den var riktigt roligt men samtidigt hemskt att vissa håller på så och är ontrogna. Det är hemskt tycker jag att man ens kan med att vara otrogen mot någon som jag tycker om!
 
I Lördags så for min familj ut till mormor för att fixa i ordning hennes land som vi ska så igen. Det var riktigt tråkigt och min familj måste ha tyckt att jag var rikrigt dåligt för efter en liten stund skickade mamma in mig och bad mig att betala mormors räkningar istället. Men man kan ju inte vara bra på allt jag är ju mycket bättre på att laga mat till exempel så. Och på dan där fick jag lite längtan efter Max så jag stressade på min familj så jag skulle hinna med ett bra tåg till Göteborg vilket jag gjorde. Så det blev thaimat och filmmys. 
 
Så det är väl vad som hänt de senaste dagarna. 
 
/Evve
 
Slänger in en bild från i onsdags innan vi skulle gå in på restaurangen.
 
 
 

Lyckligt lottad

Hur stor är chansen att man ska stöta på någon som är super snäll, omtänksam, glad och får en att alltid le. Jag tror inte jag har varit sur eller ledsen en enda gång sedan jag träffade denna speciella personen. 
Alla borde få träffa någon som är så snäll och får en att le. Det bästa av allt är att du bara är min!
 
Bild tagen av
 
 

På resande fot

Just nu sitter jag åter igen på tåget fast nu är det tillbaka till Skövde. Har haft ett par jätte mysiga dagar i Göteborg och det tog faktiskt emot lite att åka hem. I tisdags när jag kom ner till Göteborg mötte jag upp Max i stan så fixade vi lite med en present till Linn. Sedan for vi vidare hem till Linn och Martin för att fira Linn som fyllde 20år tillsammans med min kusin Angelica, Linns mamma och bror. Det var riktigt mysigt och mycket god fika fick vi. Igår onsdag så fixade jag och Max lite och sedan så for vi ner till stan där vi tittade på Chalmers kortegen. Efter det mötte vi upp Linn och Martin så gick vi mot restaurangen Moon thai och åt god mat. Det är en ganska häftig restaurang måste jag säga det var lite som att kliva in i Thailand. En mycket trevlig kväll! Idag så startade Max och jag dagen med en frukost ute dock var det väldigt kallt trots solen. Och nu sitter jag här på tåget. Så det är väl i stort det jag gjort de senaste dagarna. Man kan väl sammanfatta det med att jag är väldigt nöjd med livet. 

 

Hej hopp

evve

 

 

RSS 2.0