OBS! långt men kanske värt att läsa vad vet jag?

LÄTT SKA DET INTE VARA!

 

Jag har märkt ett tag nu efter en utmaning vill jag snabbt testa nästa. Jag vill alltid göra svårare saker och älskar att utmana mig själv i allt. Mycket av det jag gör ser jag som en utmaning. Jag är även en person som ibland kan ha svårt att sitta still för länge om jag tycker det är ointressant men jag kan hålla ut (haha), det har nog mina vänner märkt. Om det är något jag är väldigt intresserad på så vill jag kunna allt om det. Jag är även ganska bra på att sätta upp höga drömmar ex. dröm jobb. Något jag skulle tycka var häftigt att jobba som är typ pilot, specialist läkare, designer, kustbevakningen, egen företagare, konditor och forskare (inom något roligt). Men hur lätt är detta liksom det är ju sjukt mycket slit och plugg bakom alla dessa jobb. En del kan jag redan stryka för att det kommer kräva några/något år att läsa till massor extra kurser som jag inte läst/läser nu på gymnasiet. Fast om man verkligen vill så går det bara att det tar sin lilla tid. Jag skulle vilja ha en mängd olika utbildningar inom olika områden men vad ska jag ha allt det till liksom mer än på mitt CV? Men jag har bestämt mig för att göra det jag vill och sen om det var onödigt eller inte ska jag skita i någon gång kommer det säkert till användning bara jag vill göra det så ska jag.

 

Tillbaka till det där jag började med att efter en utmaning vill jag ha en ny och gärna svårare. Varför jag skriver om det är för att idag hade jag så tråkigt att jag bestämde mig för att göra något nytt som jag velat göra länge men inte orkat. Jag ställde mig halv 9 och gjorde choklad sufflé. Det var inte så svårt som jag trodde men det hade nog varit lite godare om man hade blockchoklad istället för kakao för då får men en mer krämig chokladsmak. Kan dock till lägga att det inte var något för mig.  Jag har hört från flera att det ska vara svårt att göra det och det är sånt jag nappar på. Då blir jag extra nyfiken och måste testa det. Det var samma sak när jag tvingade anna och erica att baka makaronis med mig. Det var endast för att jag var nyfiken på om det var så svårt som det sägs om det. Men ne det tyckte jag inte. Får nog ta och tacka min underbara mormor för att hon lärt mig så mycket om bakning. Det är tack vare henne som jag upptäckte något jag tyckte om och var bra på. Baka är nog ett av de bästa intressena man kan ha och varje gång man bakar är en ny utmaning men då gäller det även att man vågar! Varför det är viktigt att man vågar är för att man inte kan gå efter ett recept till 100% då bakar man inte med "kärlek" och jag gillar alltid att göra min lilla egna förändring. Om jag skulle följa ett recept till 100% skulle jag nog inte tycka att det var alls lika roligt att baka.

 

Vad jag ville få fram med denna långa text är man får aldrig tänka att något är omöjligt förens man försökt. Man måste försöka annars kan man inte säga att det går. Tänk på att vad man tror så lever man bara en gång varför inte leva livet och vara nyfiken så man kommer någonstans. Detta gäller inte bara de som jag skrivit om det gäller allt eller i alla fall mycket. Livet är fullt utav utmaningar och det är av utmaningarna man lär sig vad som är rätt och fel och det är även av dem man utvecklas.

 

Vad roligt om ni läste det men det var mest för att jag kom och tänkta på det nu och ville skriva.

kramar

evvis♥



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0