Grymt !

Jag lyckades igår med sjukt goda färska musslor. Både spadet och musslorna blev hur goda som helts. Munnen vätskan sig bara av tanken på dem. Trotts att jag saknade någon krydda så var det helt himmelskt gott. Så igår var jag lite i himmelriket medans jag åt dem dock var tvungen att dela med mig lite till min pappa och bror menjag fick så det räckte ändå. 

Förutom att äta musslor så var jag på stan igår och köpte ett par fodersockar till mina hunter stövlar och sedan tre skålar och en stor kopp till min Mona mi samling. Fick massor present kort i julklapp så jag tänkte jag kunde lika gärna göra mig av med dem och få något fint för dem. 

Idag har jag plugg dag måste verkligen kötta på för nu är dey bara två veckor kvar till tentan och det är så sjukt mycket att plugga. Hatar alla celler och hormoner och skit de har så konstig namn;-) men det ska nog gå in på ett eller annat sätt. 

Nu är det föraren inte så långt kvar på 2013 det känns lite sorligt för 2013 har bjudit på så sjukt mycket roligt och någr små tråkigheter men mest roligheter. Tänkte jag skulle skriva en liten sammanfattning av 2013 men vi får se när det blir.

Ha det bra


Evve




Julafton var jätte mysigt dock hade man inga riktiga...

Julkänslor men det var mysigt ändå. Mat i mängder och fina julklappar. Jag fick två tröjor från lexionton en kort ärmad och en lång ärmad, en stor skål och två ungsformar från le creuset, en palett, en skinjacka lite tunnare och kortare, present kort och pengar, bestick och lite till. Jag är riktigt nöjd!
 
Juldagen var vi hos mormor och åt ännu mera mat och på kvällen blev det utgång. Dock var det så sjukt mycket folk och det var så trångt så man tröttnade så vi åkte hem runt halv 2. Men det var jätte roligt att träffa massor vänner man inte sett på ett tag. 
 
Ne nu ska jag plugga lite till sen ska jag slänga mig i soffan. 
 
Ha det bra!
evve
 
 

Julafton 24/12 2013

Oj nu är det redan julafton tänk vad fort tiden går. Allt är förberett och granen är
Klädd och under ligger ett helt hav av julklappar och imorgon blir det ännu mera när resten av släkten kommer. 

Det jag har kvar att skriva om på min lista är vad jag tyckte om årets julkalender. Och jag måste säga att jag tycker den var riktigt bra. Det var hela tiden spänning och man kunde inte sluta titta för då missade man så mycket. Jag vet nu tänker ni fy vad barnslig hon är men saken är den att jag är nog inte den enda över 18 som tittar på det. Sen blir det ingen jul utan julkalendern det är liksom halva grejen. När jag får barn ska jag sitta med dem och kolla varje år. 

GOD JUL PÅ ER ALLA! 

Evve 

23 december- Vad har du för jultraditioner?

Juldagen brukar ju klägranen och bara ta det lugnt och på kvällen brukar vi äta skinkmacka och kolla på bingolott men bingolott är inget roligt så det blir nog något annat sen ska mormor sova hos oss så det blir mysigt. När jag var liten åkte vi ganska mycket runt och firade på flera ställen men idag så är jag med min faster och hennes familj, farmor och farfar, mormor, min familj och sen min pappas kusin och hans mamma sen är min kusins kille med också varanat år. Så vi brukar äta hemma gjort julbord på dagen sen äter vi fruktsoppa och kollar kalle anka. Efter det är alla oftast i matkoma så då myser vi bara och senare sen på kvällen öppnar vi julklappar och äter gröt. I år ska vi vara hemma hos oss och det är första gången för mig i livet jag firar jul hemma så det känns lite konstigt men jag tror det kan bli bra. Det är roligt att testa något nytt då mycket annat är samma. Sen på juldagen så brukar vi åka till mormor och äta mat och ta det lugnt och dit kommer även farmor och farfar. 

22 december- 3 jullåtar som betyder mycket för mig.

Detta är tre jullåtar som är jul för mig och spelas många gånger varje jul.
 
 
Denna är en låt jag nog först får upp i huvudet om jag börjar tänka på jul och Mariah Carey har en grym röst.
 
 
 
Detta är verkligen en låt jag kopplar till julen den är väldigt julig på något sätt. 
 
 
Detta är en så sjukt fin låt och Peter jöback gör den så bra! Och nej jag är inte religiös men gillar den ändå texten är inte så religiös så. 

21 december- En app man måste ha i mobilen enligt dig!

En app som man måste ha i mobilen är nog googel maps! ni fattar nog inte hur grym den är och hur mycket den har varit till hjälp genom alla resor och road trips. Den ger alltid vägar som leder till ens mål och den är lätt att använda. Dock kanske den inte alltid ger den bästa vägen men man når alltid målet. Och skulle man köra fel då leder den en tillbaka. 
 
Grym app!
 
 

20 december- Det tråkigaste som hänt 2013

 
 
 
 
 
Det måste nog vara att min kära morfar gick bort i sommras. Han har alltid funnits där och ställt upp i alla lägen och då menar jag verkligen i alla lägen. Han har lärt både mig och min bror massor saker och han har verklingen lagt ner tid på att umgås med oss. Min morfar var en person som verkligen gjorde det han gjorde hel hjärtat och han värdesatte mig och min bror lika mycket. Jag tror inte riktigt att jag ens har fattat detta för jag går än och väntar på att han ska göra sin special knackning på dörren och skrika hej. Detta är något man känner speciellt när man är själv hemma för han och mormor kom ofta då och gjorde en sällskap så man slapp vara själv och på veckorna kunde de komma förbi och bara säga hej. Det är nästan som man hoppas att han ska stå i hallen när man kommer ut från rummet eller toan. Men det kommer han aldrig mera göra! Min morfar har verkligen ställt upp för alla och hjälpt alla en bra förebild. Det finns en sorg inom mig men jag känner mer att jag ska leva livet åt morfar och sprida det han lärt mig vidare och göra det han pratade om som han aldrig hann göra. Varje gång jag liksom skakar hand tänker jag på vad han sa liksom ett rejällt handslag ska det vara och jag känner riktigt hur han gjorde i handen. Jag kommer aldrig glöma dig morfar du finns med i min tanke varje dag. 

19 december- Vad gillade du bäst som liten med vintern?

Mest av allt tror jag att jag gillade snön. Jag kommer ihåg hur jag åkte pulka och byggde snögrottor och mängder av slalom. Jag var inte alls gammal när jag stod på skidor förförsta gången och varje år nästan från det att min bror föddes har vi åkt skidor runt om i Sverige.Dock har vi inte åkt de 4 senaste åren på grund av att vi åkt på solsemester istället och gjort massor annat. Men i Januari ska jag faktiskt iväg och åka skidor och jag längtar något enormt. Det är lite tråkigt att man msåte vara över 20 i Sverige för att hyra stuga och hotell på skidställen. Hade så gärna åkt till typ åre men det får vänta lite om inte mamma eller pappa hänger på då förstås eller så kanske jag kan få med pappa till österriker eller italien :D
 
 

18 december- 3 favorit recept på något sött

Crem Brulée- en av mina absoluta favorit deserter. Recept här
 
 
 
 
Tiramisu- som jag tror betyder pigga upp mig det är också en efterrätt jag tycker väldigt mycket om. Recept här
 
 
 
Winerbröd- det är nog min absoluta favorit gällande fika bröd. Så sjukt gott helst med hallonsylt istället för vaniljkrämen. Recept här
 
 
 
 

17 december- Min profilbild på facebook just nu

 

16 december- 5 saker som måste finnas på julbordet

Jag vet att detta är en dag efter men blogg.se appen funkar inte att ladda upp med och datorn var helt urladdad så jag orkade inte.

Men bättre sent än aldrig som man brukar säga.

5 saker jag måste ha på julbordet är:

1. köttbullar hemmagjorda
2. Jansons frestelse som farmor och farfar gör mums
3. Rödbetsallad
4. Revben men någon god marinad/griljering
5. Lax i någon form




15 december- 3 drömmar jag har

1. Jobba med något jag tror jag kommer stor trivas med och som har stor variation så drömen är att bli färdig utbildad hälsocoach och sjuksköterska så ska jag börjar sen med min dröm. 
 
2. Träffa världens bästa och underbaraste pojkvän. Dock vet jag inte vart man hittar han kanske i Sverige? Findland? Aruba? Brasilien? Island? Nordpolen? Vad vet jag han kommer nog dyka upp då jag minst annars. 
 
3. Bli ekonomiskt oberoende så jag kan köpa mitt dröm hus på kusten, shoppa, resa, ge pengar till bra ända mål, köpa sen stuga någonstans för att jämna upp kusten kanske man ska köpa en skidstuga, sen en lägenhet i Stockholm/ Göteborg/ Malmö ifall man vill ha lite vill till storstadslivet lite. Sen kanske man skulle vara snäll och ge sin mamma och pappa och bror något fint ;-)
 
Detta är väl bara några få drömmar mot alla tusen jag har. 

15 december- 3 drömmar jag just nu har

1. Jag vill bli utbildad hälsocoach och sjuksköterska så jag kan börjar jobba för något jag tycker är intressant och viktigt! Drömmen är att förbättra människors hälsa men jag kommer mog avgränsa mig till personer med grova hälsoproblem som kanske fetma det är väl tanakar att på något sätt förbättra det. Antingen genom eget företag eller på något annat sätt. 

2. Skaffa världens underbaraste pojkvän frågan är bara vart man hittar han i Sverige? Aruba? Pakistan? Island? Nordpolen? Vad vet jag! Men han dyker nog upp en vacker dag när man minst anar det. 

3. Jag vill vara oberoende av pengar och kunna göra det jag känner för ex. Resa,  shoppa, skänka till bra ändamål, ge något fint till nära och kära, bygga drömhus på kusten och kanske köpa stuga någonstans och äga en grymt fin lägenhet i Stockholm eller Göteborg eller Malmö man kan åka till när man vill ha lite storstadsliv. 




14 december- det bästa minnet från 2013

Vad svårt minnet betyder det ett eller de jag har i mitt egna minne. Jag kan väl dirket säga att jag har nog inte bara ett bästa minnet. Det jag kommer minnas som bästa med 2013 är nog:
 
  • Studententdagen den var helt sjuk och känslan på utspriget är så grym! Vill bara göra om dagen om och om igen!
  • Studentveckan det var så sjukt mycket roliga fester och alla var så glada och allt var så galet!
  • Baldagen och den var jätte rolig dock skit äcklig mat och lång väntan men det finns nog mest positiva minnen.
  • Sommaren och våren och hösten alla har sina bra saker.
  • Mitt högskolebesked kom in på den utbildningen jag ville.
  • Londonresan 
och så mycket mera det kan nog bli en lång lista om jag skulle skriva allt men detta är några stora saker. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 december- Något som stör mig hos en partner

Jag tror jag har ganska lätt att haka upp mig på små saker om jag ska vara helt ärlig. Jag har inget bra exempel just nu men det är helt små onödiga saker egentligen som jag ofta väldigt snart märker att jag är helt konstig som tycker så och lika snabbt så glömmer jag det. Men om det skulle vara något stort skulle det nog vara att han ibörjan är för på med saker. Men samtigt tycker jag att killar ska ta de stora initativen och då måste de vara lite på kanske men jag kanske menar mer med att inte tjata så mycket. Detta låter jätte konstigt men det är nog bättre om jag skulle förklara det ilr istället. 

12 december- 5 måsten att ha i garderoben

 
Det finns så mycket jag tycker man ska ha i en garderob men saker jag tycker man måste ha är detta:
 
 
 
 
  1. Ett par blåa jeans man själv trivs med.
  2. Ett par svarta jeans med antingen hög eller låg midija.
  3. Svart eller marinblå enkel kofta
  4. En svart klänning 
  5. En fin och enkel vit t-shirt.
 
 
 
 

11 december-Det pinsammaste du vet

Det finns nog mycket jag tycker är pinsamt skulle jag väl kunna säga. Men något jag tycker är väldigt pinsamt är typ prutta inför okända eller säga något fel på helt fel ställe och inför helt fel människor. Det finns så många gånger man börjat prata om hel konstiga saker för att man varit så nervös eller inte vetat vad man ska säger eller så har man typ missuppfattat helt vad personen menade. Det är sjukt pinsamt och man vill så ofta bara sjunka genom jorden. Den känslan tror jag många har haft och man vet liksom inte vart man ska ta vägen och kinderna blir bara rödare och rödare och helst av allt skulle man bara vilja springa och gömma sig. Men tyvärr så är det ofta situationer där man inte bara kan springa iväg och gömma sig utan fint och proffsigt måste man ta sig ur situationen. 

 

Jag kommer ihåg en gång på lågstadiet då hela klassen satt samlade i ett helt tyst klassrum och alla läste och jag var så kissnödig att jag skulle behöva springa till toan men jag vågade inte fråga läraren om jag fick gå ut för jag hade lite respekt för läraren antar jag. Och jag höll mig och tiden gick så långsamt och efter ett tag så lägger jag värdens prutt utan att ens känna mig pruttnödig. Det var så sjukt pinsamt jag försökte reagera som alla andra så att ingen skulle fatta att det var jag och jag tror jag lyckades. Det var så pinsamt och i den stunden var jag ju bara tvungen att hålla mig ännu längre för att ingen skulle förstå att det var jag. Jag skämdes upp över öronen! För jag tycker att prutta och rapa inför människor är så sjukt pinsamt och jag gör det aldrig för jag tycker det är ofint och har alltid fått lära mig det. Detta vara bara en av tusen pinsamma saker jag har utsatts för men detta var det första som kom upp. 

 

 

 


10 december- Vad äter du helst om du är hungrig?

Hahah hur fasen kom jag på detta ens? Men nu är det skrivet så det är väl bara fundera ut något.
 
Bland det godaste jag vet är nog nötkött (helst entreco eller ryggbiff eller oxfile som är lite rosa fortfarande och sedan en egen gjord rödvinsås och någon god sallad med fetaost. Man kan ha någon sorts potatis till men jag tycker det är godare med en god sallad till istället.
 
Eller min andra favorit är nog musslor och då menar jag blåmusslor. Antingen i en fisksoppa eller fiskgryta eller så äter man bara musslor med något gott bröd. Det är något som är så sjukt gott! 
 
Sen måste jag väl erkänna att pizza är sjukt gott det med men då ska det vara köpt för hemma gjorde blir aldrig lika gott tycker jag. 
 
Jag tycker det är jätte roligt att gå på lite finare restauranger och testa nya smaker ihop med varandra. Min favorit restauragn  är Palace i göteborg dock har jag inte ätit där sedan de gjort om men jag antar att maten är lika god än. 
 
 
 
 
 
Nu blev jag hungrig ju! 
 
 
 
 

9 december- 5 saker inte så många vet om mig

  • Det finns många gånger som jag tycker synd om människor som jag inte ens känner. ex. om jag ser någon sitta och äta själv på ett cafe tycker jag synd om den utan andledning och jag får typ en klump i magen. 
 
  • Jag tycker det är jätte roligt att läsa om kroppen, lära mig om olika sjudomar, hur man lägger om förband och hur man hjälper människor i olika situationer. Detta är saker jag har så lätt att lära mig och allt jag kan är saker jag lärt mig själv eller genom att lyssnat på andra. Jag kan nog ganska mycket mer än många andra ungdomar i min ålder (om man då inte gått typ omvårdnade elr något annat liknande). Så ni kan bara tänka er vem som satt med stora öron och var med hela tiden på livräddarutbildningen. 
 
  • Jag är extremt rädd för att såra andra och skulle jag säga något dumt eller göra något har jag dåligt samvete för det lång tid efter utan att man nog kan märka det på mig för jag är väldigt bra på att stänga inne känslor. 
 
  • För att jag verkligen ska kunna öppna mig och visa känsorl måste jag känna mig riktigt trygg. För jag har väldigt svårt för att prata om riktiga känslor med vem som helst. Och gråta är något jag har svårt att göra inför alla även familj och vänner. Fråga mig dock inte varför för det vet jag inte men jag tror det kan vara för att jag inte vill att människor ska se mig som sorgsen utan den glada men jag vet inte. Det är så bara!
 
  • Jag är extremt nyfiken av mig och känner jag mig trygg så kan jag fråga vem som helst nästan vad som helst. (detta är något som är så typiskt från min pappas sida. Alla är så nyfikna och frågar om allt även om det är helt ointressant egentligen. Dock är inte jag den värsta utan jag är en av de som ligger längst ifrån värst så). Dock tror inte jag så många tror jag är sådan då jag ofta kan verka blyg men väntar man ett tag bara så kommer nog nyfikenheten ;-)

8 december- Hur gör man mig glad?

Jag är nog väldigt lätt att göra glad. För jag är en ganska positiv person och jag har fått höra att det är mig man ska prata med om man vill muntras upp eller vill höra något positivt. Det roligaste jag vet är att göra hel galna saker eller ett äventyr. Liksom en biltur får mig på grymt hurmör. Helst vill jag göra saker som är lite aktiva jag är inte så mycket för film och sånt. Sötsaker gör mig även grymt glad! Jag tror egentligen räcker det nog med att personen eller personerna är glada själva för att få mig glad. 
 
Vill man göra mig hur glad som helst ska man ta med mig till kusten eller en stor sjö eller båt tur eller typ bada. Det får mig att känna mig glad och de är det bästa jag verkligen vet!!!!!!!
 
 
 
 
 

7 december- Det värsta du vet

Det värsta jag vet av allt är nog krig och sådant men om jag ska säga något annat så är det nog mörker och döden som är värst men fåglar är också något jag verkligen inte gillar. 

Mörker får mig att känna mig ensam och rädd och det känns som det spökar och man hör massor konstiga ljud. Det är sjukt hur mycket man kan inbilla sig själv egentligen och att inte tala om hur man kan skrämma upp sig själv. Jag hatar mörker verkligen om jag är själv jag vill ha kontroll och se. Så på kvällarna när jag lägger mig måste jag ha täcket intryckt mot kroppen och jag måste ligga längst ut på sängen så att ingen kan sätta sig där. Det kvittar hur obekvämt det är jag måste ligga så. När jag var liten och lite än idag vill jag inte lägga mig för jag vet att jag kommer få ligga där helt ensam i rummet. Det roliga är liksom att typ 3 meter ifrån är min mamma och pappa. Fråga mig inte vart allt dessa kommer ifrån men det är grymt läskigt med mörker om man är själv och lite mindre om man är med någon mer. Tänk jag kommer ju få ha tänkt hela lägenheten när jag flyttar hemifrån eller så får jag hitta en underbar kille som kan bo med mig. ;-)

 

Sedan döden tror jag att jag har skrivit om tidigare. Rädslan för det har jag haft också ända sedan jag typ viste vad det var riktigt väl. Tanken på det får mig att bli upp stressad och illa mående jag får helt enkelt panik. Rymden går det inte ens att prata med mig om för det får mig att tänka på det stjärnor går men så fort man pratar om solsystem och allt sånt ursch! I skolan var lektionerna om rymden hemska jag fick sitta typ och hålla för öronen och göra så gott jag kunde för det är hemskt. Högstadiet var man ju tvungen att lära sig saker men på gymnasiet så hade vi aldrig något prov direkt på rymden och miljökatastrofer och så utan vi fick göra en inlämning så då gjorde jag om något som precis hade med det att göra och inget som fått mig att tänka på döden. Sen dagen då jorden skulle gå under eller alla det dagar idioter kommer på har jag panik! Idag har jag mina knep för att tänka på annat när det kommer upp och på tv:n byter jag kanal. Jag tror detta kommer vara med mig länge eller detta låter nu säker töntigt men jag tror inte jag kommer kunna släppa detta förens jag accepterar döden. 

 

Sen fåglar de är så äckliga med deras skitiga fjädrar och klona som ursch ryser bara av att tänka på det. Och deras ögon ser så arga ut och hemska!!

 

 

6 december favorit outfit

Det finns nog två som jag mest av allt använder först och främst för att det är lätt att ta på sig och sköna sen är det väl min stil med så. Så detta är två som man har typ till vardags mest. 

 

Första: svarta jeans med hög midja (jag brukar ha ett par med lite stretch i från tiger of sweden), min randig långärmade gant tröja med krage. Sen till det här har jag antingen mina prime boots eller dt martens utan snörning/ ridskor som jag kallar modellen och sedan en tofs lite högre upp på huvudet. Gärna vita pärlörhängen till och en klocka på armen.

 

Andra: Jeans blåa med oversize mellan benen( jag brukar ha ett par please jeans), sen ett lite stiligare linne under och sedan en ganska figursydd kofta över(kofta brukar jag ha gants marinblåa kofta). Till detta har jag ofta mina primebotts och ett par silvriga örhängen och även här en klocka eller ett armband. 

 

 

5 december Favorit julkalender genom åren

Jag är så töntig och följer julkalender eller det finns två år då jag inte tyckte om dem så då tittade jag inte. Det hör liksom till julen det är ingen jul utan kalender på tv. 

Men mina favoriter är nog Kaspar i nudeldalen(stavning?), karusellen sover, Pelle Svanslös, tjuvarnas jul, rome och Julia och många fler. Jag kan inte bara välja en utan jag tycker alla är bra utom den där med super hjältar och allram est.

Den jag har sett absolut mest gånger efter är nog när karusellen sover. Men det är inte min favorit bara för det men den är mysig. 




första på listan

1 december- Vad gör du just nu i livet?:

Just nu håller jag på med en distansutbildning på högskolan i Skövde då jag läser till folkhälsovetare eller hälsocoach. Programmet heter hälsocoach men jag blir examinerad folkhälsovetare när jag är klar där av skrev jag två namn. För utom detta så håller jag på en hel del med Billingenssimklubb då jag har ett en hel del ansvar med deras simskola och även en teknikskolegrupp. Så det tar en hel del tid men jag tycker det är roligt och mycket lärorikt att jobba med barn och även föräldrakontakt. Jag har genom åren lärt mig så sjukt mycket om att kommunicera och sånt. Sen håller jag även på att utbilda mig till simlärarinstruktör som jag kommer vara klar med i januari. Sen står jag som vikarie på dagis och förskolor med. Så jag har lite att göra kan man säga och jag är en sån person som jämt vill ha många bollar i luften och alltid hålla på med något. 

2 december- Framtida jobb:

Jag tror just nu låter jag som en vilsen tonåring men jag känner att jag allt mer får klartecken vad jag vill göra. Jag vill jobba med människor, sjuka människor och mer på insidan av människor. Jag vill förbättra människors hälsa. Min plan är att fortsätta med hälsocoach samtidigt som jag läser till sjuksköterska. Jag har tänkt testa och läsa två program om det går för att bli klar snabbare. Sen är det bara 1 år jag kommer att läsa dubbelt så jag tror det kommer gå det jobbigaste blir nog för mig och läsa massor samtidigt men sen ser jag det som gymnasiet då läste man 5 kurser minst samtidigt och om jag läser bubbla på högskolan kommer jag läsa max 3 åt gången. Så det kan nog gå. Men först ska jag bara kolla med SYV om det går att göra som jag vill och testa och se om jag själv klara av det.

Tanken med dessa utbildningar är sedan att jag ska jobba på något sätt med människors hälsa jag känner just nu att mitt intresse ligger mest hos personer med fetma och övervikt men jag tycker även det är intressant med olika sjukdoms fall så jag får se. Jag har alltid på något sätt velat bli sjuksköterska men jag är ju som jag är med att jag inte vill bli som någon annan och i detta fallet som min mamma. Men ju mer åren har gått så känner jag att jag ska gå efter det jag vill göra och inte göra något bara för att. Sen läser jag dessa två ihop skulle jag kunna öppna eget med lättare om jag vill. Så vi får se vad det blir av mig men jag tror i alla fall något!


3 december- 5 saker du är beroende av:


- Tuggummi

- Min mobil

- Min dator

- Min familj

- Mina vänner

 

4 december- 5 saker du tycker är mysigt med jul:


- Stor del av släkten är ihop

- Alla ljus

- Det är mysigt att baka massor julgodis och julbakverk

- Julmusik

- Snö och nu hoppas jag verkligen det kommer vara snö på julafton!!!!!!


Jag tar mina vänners råd för att få fart på denna blogg lite

Jag kör en nedräkning till jul dock har jag missat fyra dagar nu så jag får väl göra dubbel inlägg ett par dagar eller idag. 
 
1 december- Vad gör du just nu i livet?
2 december- Framtida jobb
3 december- 5 saker du är beroende av
4 december- 5 saker du tycker är mysigt med jul
5 december- Favorit julkalender genom åren
6 december- Favorit outfit
7 december- Det värsta du vet
8 december- Hur gör man mig glad?
9 december- Berätta om 5 saker ingen vet om dig
10 december- Vad äter du helst om du är hungrig?
11 december-Det pinsammaste du vet
12 december- 5 måsten att ha i garderoben 
13 december- Något som stör mig hos en partner
14 december- Det bästa minnet från 2013
15 december- 3 drömmar du just nu har
16 december- 5 saker som måste finnas på julbordet
17 december- Min profilbild på facebook just nu
18 december- 3 favorit recept på något sött
19 december- Vad gillade du bäst som liten med vintern? 
20 december- Det tråkigaste som hänt 2013 
21 december- En app man måste ha i mobilen enligt dig!
22 december- 3 jullåtar som betyder mycket för mig.
23 december- Vad har du för jultraditioner?
24 december- Vad jag tycker om årets julkalender?

Vad sur jag blir när man skriver långt inlägg så kommer skiten inte upp!




-

 

Lite av min önskelista

 
Pepparkvarn- Le creuset, ballerina- flattered, ungsform- Le creuset, Skål- Le creuset, Slalomstav- leki eller scott, Handdukar- Lexington, Tröja- Lexington, Liten skål- Mona mi (rörstrand), Te kopp- mona mi (rörstrand), bestick. 
 
 
Det jag önskar mig mest är nog handdukarna, stora skålen, ungsformen, stavar för mina är typ för korta. 
 
Mina önskelista blir alltid kilometer långa! Men jag känner nu att det är bäst att önska sig flytta hemifrån saker för jag ska nog flytta inom snar framtid och jag vill gärna ha speciella märken på allt och eftersom jag har köpt en hel del från olika märken redan tycker jag det är bra att fortsätta med dem. Så då är det bäst att önska sig för när man flyttar sen ska man lägga pengar på så mycket annat så då är det inte lika lätt att köpa sånt själv. Man får vara lite smart ;-) Men sen vet man aldrig vad man får av mamma och pappa för man tror aldrig att de lyssnar när man säger allt man vill ha men jag har lärt mig att det lyssnar mer än någon annan så jag får alltid saker som jag velat ha men ibland glömt bort. Mamma och pappa vet verkligen vad man vill ha så jag litar på dem så länge det inte gäller speciella kläder. Jag har redan en hel del mona mi saker och det är väl den servisen jag har börjat samla på och sen för ett tag sedan köpte jag en svart le creuset gryta så då tycker jag det skulle vara roligt att ha saker där ifrån med i samma färg. 
 
Men nu får man bara vänta och se vad tomten kommer med. Dock är jag osäker själv på vad jag ska köpa den enda jag verkligen vet är min bror och mormor men den har jag de svåra kvar som mamma och pappa och famror och farfar. Men jag har ju tid på mig som tur är. Så jag kommer nog på något snart!
 
 

Det var ett tag sedan

och mycket har jag hunnit med även om det mest har blivit pluggande. I helgen har jag gjort massor i fredags var jag först på stan med mamma och mormor och fixade lite sedan så sydde jag en rödluvan cape och så. Senare på kvällen kom Linn och Martin och hämtade mig och vi for till Jönköping för att fira min kusin och hennes man för att de har gift sig. Det var andra gången jag firade dem men denna gången var det vänner till dem så det var roligt. Mitt i natten for jag vidare till Anna där även Johanna och Erica var så där sov jag. Sen på lördagen åkte vi till Smögenhavsbad och gick på spa och jag gjorde en 90 minuters hel kroppsmassage med heta stenar. Det var grymt skönt måste jag säga den fick en att bli väldigt avslappnad vilket jag tyckte var skönt och behövligt. Sen på kvällen åt vi trerätters och drack även ett gott rosé vin som tydligen var ekologiskt och väldigt ovanligt så det var roligt. Sen på kvällen somnade jag direkt antar att jag var väldigt trött! Sen igår söndag for vi hem och när jag kom hem satte jag mig i soffan lite och sedan ner till stan för att kolla vem som blev Skövdes lucia och sen var jag snäll mot mamma och sen somnade jag. Jag kan säga att idag är jag väldigt trött och hes men det var det värt. Har jag inte gjort så många knop idag jag har mest pluggat och strosat runt här hemma. Har väl inte haft orken riktigt men det är skönt med såna här dagar ibland. Ikväll ska jag mysa i soffan framför tv:n. 

 

Måste även säga att jag tycker det är så sjukt mysigt nu när det är lite mörkt och advents ljusstaken står på bordet och allt är så mysigt och julkalendern går på tv:n. Nu väntar jag bara på att mina jul känslor ska komma och att det ska bli julafton. Men det kommer nog snart. Sen julafton ska vi fira hemma hos oss och det har jag aldrig gjort har alltid åkt iväg och det känns lite konstigt men ändå spännande att testa något nytt.

 

Så barnslig som jag är kommer jag följa julkalendern men det är ett måste för mig och jag tycker det är så mysigt att titta på. Året verkar bli väldigt bra känns det som. Mina favoriter genom åren är nog "när karusellen sover", "Tjuvarnas jul", "Pelle svanslös", Dieselråttor och sjömansmöss" och många flera jag gillar nästan alla förutom någon som var om super hjältar och sen någon gång var det dockor det var kasst. 

 

 

Ha det bra

evve

 


RSS 2.0