24 december- min juloutfit

Tyvärr hann jag inte ta något kort på min outfit. Sedan så gick min klänning sönder vilket gjorde att jag fick lämna tillbaka den eftersom jag endast använt den en gång. Detta ledde till att den finaste klänningen jag hittat det senaste försvann jag och kunde varken ta kort på den eller behålla den. Blev faktiskt lite ledsen även om det låter extremt töntigt. Jag hade tänkt avsluta året i den klänningen men så verkar det inte få bli.... Så tyvärr blir det ingen bild som utlovats. Hoppas på att jag hittar en fin ny klänning jag kan avsluta året i och börja det nya i. det åtestår att se.

2014 lider mot sitt slut

Vilka länder besökte du? – Under 2014 besökte jag faktiskt endast Grekland.
 
Ett roligt minne 2014? – Oj det går nog inte välja ett men några är väl Grekland, starten på en underbar relation till en min pojke, sommaren med vänner, jul och alla stunder med mina underbara vänner.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?- Denna lista skulle kunna bli lång. Det jag kan säga är väl att mitt liv vändes typ helt upp och ner på ett väldigt bra sätt pga. nya saker jag aldrig tidigare riktigt varit med om.
 
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?- Lite mer tid på kusten på sommaren på ett eller annat sätt. Annars kommer jag inte på något mer.
 
Bästa presenten 2014?- Jag har fått så sjukt mycket fina presenter under detta år både materiella och icke materiella. Jag fick kärlek från en underbar kille, jag fick fina julklappar och jag fick underbara minnen med personer jag tycker om och det är väldigt bra presenter det tycker jag!
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?- 11 februari och 14 april.
 
5 viktiga händelser under 2014 –
• Jag blev ihop med Max
• Sommarkvällar med mina vänner
• Alla små turer hit och dit med min familj
• Grekland där allt som hände stannar där (det var i alla fall vad jag trodde men så blev det tydligen inte riktigt)
• Alla stunder med personer jag tycker om och som gör mig glad.
 
Bästa köpet? – Min nya mobil skulle jag nog säga eller alla köp av fritidskort men tyvärr är jag inne på mitt sista för evigt nu….
 
Vad spenderade du mest pengar på?- MAT. Kollar man mina utdrag på kontot är det bara restauranger eller mataffärer.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?- Att Max vågade ta kontakten med mig och alla positiva saker jag fått från mina föräldrar.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014?- Jag blev väkt en minut över tolv med sång och paket. Sedan hade jag sovmorgon. På eftermiddagen gjorde jag mitt första besök lagligt på systemet och på kvällen friades jag av min familj med sushi och bubbel.
 
Träffade du några nya människor 2014?- Jag har träffat väldigt många nya människor och väldigt olika människor.
 
Hur har året 2014 varit överlag?- Jag tror faktiskt bara jag kan beskriva detta år som ett extremt bra år. Ett år som betyder mycket för mig. Och jag hoppas nu att 2015 blir lika bra om inte lite bättre om det går.
 
Några nyårsmål?- Ne jag tycker detta är väldigt töntigt faktiskt. Man håller dem ändå aldrig.
 
Några mål 2015?- Ne mer än att jag ska göra att för att klara skolan!

23 december- Såhär firara jag jul

Min morgon börjar med en liten skinkmacka. Sedan ser jag oftast på julkalendern och bara myser runt i pyjamas hemma. 
Lite innan ett åker vi till det stället vi ska fira på. När alla kommit så äter vi julbord och har ofta knytis. Väldigt roligt med min släkt för nästan allt görs helt från grunden. Sedan sitter vi och äter i lugn och ro. Sedan vid 3 blir det kalle anka som jag tror alla gör vid den tiden den dagen. Efter det sitter vi och äter godis och fikar. Sedan runt 5 brukar vi ha paket utdelning följt av en i taget öppnar alla sina paket. Resten av kvällen sen tar vi det runt. Tittar på våra fina klappar och äter gröt. 

De jag brukar fira är min familj, mormor, farmor , farfar, min faster och hennes sambo, mina 2 kusiner, pappas kusin och hans mamma. Sen inår till kommer min kusins man och hans mamma och pappa och ebba mitt kusinbarn. 

22 december- Ett juligt recept jag gillar

Jag tänkte skriva ner ett godisrecept och ett kött.

Rocky road:

600g mörkchoklad
2dl pistagenötter
3dl jordnötter salta
2 nävar mini marsmallows 
2 påsar dumlekolor 


1. Klipp dumlen i 2 delar och skala pistagenötterna. 

2. Smält chokladen över ett vattenbad. Se till att inget vatten kommer i chokladen bara för då kan den lätt skära sig.

3. Blanda i dumlekolan och sedan nötterna. Tillsätt till sist marsmallowsen.

4. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Och ställ sedan in formen i kylen.

Så när smeten stelnat är det bara att skära upp lagom stora bitar och äta.Köttbullar: (inga exakta mått ytan görs på fri hand)

Köttfärs svensk
Kaffegrädde
Fin hackad gullök
Ströbröd
Ägg
Salt
Vitpeppar
Lite kryddpeppar 
En nypa socker 
Smör 


1. Blanda ihop ägg och kaffegrädde med ströbrödet så att ströbrödet blir mjut. 

2. Salta och peppra.

3. Riv löken eller hacka den väldigt fint.

4. Blanda i färsen i äggsmeten och sedan den gula löken. Blanda sedan så att allt blir jämtfördelat. 

5. Rulla sedan lagom stora bollar och stekt i riktigt smör. Och ett tips är att inte snåla med smöret i pannan för det blir godare då! 21 december- 5 viktiga saker i livet

 
 
 
 
 • Familj
 • Kärlek
 • Vänner
 • Glädje
 • Pengar ( hur materiellt det än låter så kommer man ju faktiskt ingenstans utan pengar i dagens samhälle!) 

Oj nu ligger jag efter här men har haft fullt upp med annat.

19 december-Drömyrket?
 
Just nu drömmer jag om att få jobba som hälsostrateg eller hälsopedagog. Jag skulle vilja skapa bättra hälsa och miljö på företag men även områden för barn. Jag skulle vilja jobba för att minska ner negativia saker företag kan ha på sin personal ex. stress och även hälsosammare förhållanden. Jag skulle vilja starta ett eget företag och på något sätt få in detta. Skulle även kunna tänka mig att jobba inom en idrottsförening och förbättra förhållanderna för utövare och inblandade. 
 
Men jag har även en dröm om att jobba som kontidor eller äga ett bageri. Jag har även en ide kring detta men vet inte ritkigt om jag vill sprida den här på bloggen. Ska nog hålla den lite hemlig! 
 
Men man kan väl säga att mitt drömyrke skulle vara att få jobba med människor och förbättra deras liv. Jag vill sprida motivation och positiv inställning. 
 
 
 
 
20 december- Vad förväntar du dig av 2015? 
 
Av 2015 förväntar jag mig ett ännu bättre år trotts att 2014 har varit det bästa på länge. Jag förväntar mig ännu mer tid med personer jag tycker om. Jag vill även ut och resa till något spännade land eller länder. Göra roliga saker som man sedan helt enkelt kan ha kvar i minnet. Jag vill göra detta till ett år som är värt att minnas och minnas som ett väldigt glatt, roligt och kärleksfullt år. 

18 december- Min familj

Min familj består av min mamma, pappa och min 2,5 år yngre bror. Min familj är ganska aktiva och underbara. 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om min familj. Men jag kan säga att vi har alltid roligt ihop och finns där för varandra. 
Det bästa med mina föräldrar är att de har alltid låtit mig och min bror att testa och gå våra egna vägar. Är det något finns alltid våra föräldrar där och ställer upp för oss. Jag kan säga att utan dem hade mitt liv sett väldigt annorlunda ut oå ett dåligt sätt. 

Mina föräldrar är precis så som jag tycker föräldrar ska vara. Man ska ibland skämma bort sina barn men inte för ofta men det viktigaste av allt att man ska låta sina barn testa och ta egna steg. När föräldrar lägger sig i för barnets liv för mycket är nog det värsta jag vet. Varje barn är en egen individ och de vill inte något bara för att ens föräldrar vill det. 

Sen till min bror som både är lik mig men ändå väldigt olik mig med. Så tycker jag otroligt mycket om honom trotts att han kan vara väldigt retsam och jävlig. Vi är nog ett klassigt syskonpar skulle jag beskirva oss som. 

Jag tycker jättemycket om min familj!

Kram

17 december- Bloggar jag läser

 
 
Blondinbella
 
Paula
 
Hugo Rosas
 
Min kusin Angelicas blogg
 
Johannas blogg
 
Annas blogg 
 
Pernilla Wahlgrens blogg
 
Spiderchick 
 
Odd
 
Linns blogg
 
Detta är väl de bloggar jag mest läser men kan även hända att det finns andra man läser ibland. 
 

16 december- Min kärlek

2014 är nog ett år som jag har svävat på moln och varit så glad och kär. Jag vet detta låter flummigt och töntig men det är ju typ så. Redan i början av året träffade jag Max och hela året har vi umgåts. Jag tror aldrig jag varit så kär som jag är i Max. Sedan den dagen Max tog kontakt med mig har jag nog inte kunnat sluta le. Det bästa med Max är att han tar mig för den jag är, finns alltid där och jag tror aldrig jag träffat en snällare människa. Han är min andra halva och man känner sig inte hel när man är ifrån varandra. Så det är lite tråkigt att vi bor på olika håll. Men eftersom jag har så flexibel utbildning så kan jag träffa Max och bo hos han väldigt mycket. Det är helt sjukt att om 2 månader var det 1 år sedan Max hörde av sig till mig första gången.Och iförrgår var det hela 8 månader sedan Max frågade mig på tåget från Göteborg om vi skulle bli vi två. Självklart var mitt svar ja. Det känns som han har fått mig att inse att jag är fin som jag är och ska stå för den jag är. Han får mig att känna mig stark och jag tror jag har blivit så mycket tryggare i mig själv med hans hjälp. Max är en väldigt viktig del av mitt liv och jag kan nog inte beskriva med ord hur galen jag är i han. Skulle han varit här nu skulle han fått en stor kram och en och annan puss. Saknar honom jättemycket redan trotts att jag träffade han i morses.
Bästa av allt han är min bara min den här underbara killen!
Jag älskar dig Max och det tror jag du själv väl vet om!
 
 
 
 
 
 
Oj detta är inte alls likt mig men någon gång måste ju vara den första att skriva sådana saker på ett ganska offentligt ställe. 
 
 
 

15 december- Drömresan?

Oj detta var en svår punkt. Jag vill resa lite hit och dit. Men just nu är väl att åka till USA eller någon annan världsdel helst inte europa. Jag har väl kanske en större dröm om att resa till Karibien. Dit ska jag någon gång så är det bara!! Tänker er vita stränder och klar blått vatten, värme och sol. Den enda nackdelen är väl att det kostar en del att åka dit... Men någon gång ska jag dit. SKulle mycket hellre åka hit än typ Thailand eller Australien fråga mig inte varför men detta lockar mig mer. 
 
 
 
 
 

14 december- Vad gör mig arg respektive glad?

Vad gör mig arg:
 
 • Oärliga människor.
 • Folk som inte håller det de lovar utan "glömmde".
 • När någon härmar mig med vad som helst ex. köper jag något köper en nära vän det med exakt samma sak. Töntigt jag vet men sådan är jag.
 • Människor som hela tiden tjatar om att de vill ha en förbättering eller förändring men sedan gör de inget åt sakern!
 • När folk är taskiga mot andra.
 • Folk som bara rent ut sagt utnyttjar en.
 • Personer som vill få mig eller andra att tycka synd om den faste det egentligen bara är personen själv som tycker synd om sig själv för ingenting. 
 
Vad gör mig glad:
 
 • Mina vänner, pojkvän och familj.
 • Ärliga personer.
 • Positiva och glada människor.
 • Mat och sötsaker.
 • När någon gör något som endast är menat för mig.
 • När jag lyckas med mina mål.
 • Få se när andra lyckas med mitt stöd ex. när jag lär barn och simma och tillslut kan de simma helt själva. Finns många mera exempel. 
 • Bra och fin musik!
 • Spontana påhitt.

13 december- En vanligt dag

 
10.00- Runt här brukar jag gå upp och äta frukost och duscha om jag inte gjorde det på kvällen innan.
 
Här i mellan gör jag ärenden eller pluggar oftast.
 
13.00/14.00- Brukar jag äta lunch av någon form.
 
Mellan här blir det oftast plugg. 
 
18.00/19.00 Blir det ofta en middag. 
 
Efter här brukar jag mest ta det lugnt surfa runt på datorn, kolla tv eller om det händer något annat roligt gör jag det. 
 
23.30- Någon gån här brukar jag lägga mig i sängen och bara ta det lungt. 
 
Detta är väl i stort hur en dag brukar se ut om jag inte har något speciellt in planerat. 
 
 
 
 
 
 
 

12 december- Saker jag ska göra innan jag dör

 
 
 
 
 
 
Här är några av många punkter jag har med olika saker jag vill hinna göra innan jag dör. Jag vet att det är en del kosntiga stavfel men hann inte ändra dem.... ber om ursäkt för det
 
 

11 december- Vad skulle du blogga om ifall du var en känd bloggare?

Om jag hade en känd blogg och var en jättekänd bloggare skulle mitt mål med bloggandet att vara en förebild för unga tjejer. Jag skulle vilja trycka mycket på att "våga var den du är och skit i vad andra tycker". 
Jag tycker att idag finns det allt för många bloggar som skapar och följer så sjukt dåliga trender kring olika saker ex. mat, träning och hur äckligt smal man ska vara. Detta får mig att koka... Då jag bara ser hur hemskt det är och hur osäkra de själva är och hur mycket det påverkar andra unga orsäkra tjejer. 
 
Jag vet att det redan finns många bloggar som trycker på detta men jag vet även att väldigt många skiter i den och gör allt för sina läsare. 
 
Att vara en förebild för yngre tjejer är en vitkigt greje. Då många tjejer idag ofta har dåligt självförtroende och tycker att de själva är osäkra. Då är det viktigt att visa att man kommer längre i livet om man är sig själv. 
 
 

10 december- Jag som barn

 
 
 
 

9 december- Bästa julkalendern genom åren?

Här kommer en lista på min top 5 av de bästa julkalendrarna genom åren.
 
 
 1. När karusellen sover
 2. En riktigt jul
 3. Kaspar i nudådalen
 4. Diselråttor och sjömansmöss
 5. Ronny och Julia 

8 december- Vad gör jag om 10år?

Detta är väl mer hur ag just nu skulle vilja att det var men sen vet man ju aldrig hur det blir.
 
Mitt liv när jag är 30år:
 
 • 1 eller 2 barn. Antingen är sista påväg eller så har det redan kommit.
 • Bor i ett familjevänligt mysigt boende helst ett hus.
 • Jag jobbar som något inom hälso och friskvård och mitt egna företag rullar på bra.
 • Jag firar 5 år som gift.

7 december- Det bästa med att vara 20år

Ska jag vara helt ärlig känns det precis som innan. Det ända äver väl att man kan gå till systemet själv om man skulle behöva det. Vist känner jag mig mognare men det har nog inte med ålder att göra utan att man fått lära sig det mer och mer. 
Men det som möjligtvis är skönt är väl att det finns inte så mycket gränser i Sverige i alla fall för att få göra vissa saker. 
 
Jag vet faktiskt inte vad jag mer ska skriva då detta kanske inte var en superrolig punkt ;)
 
ha det bra
 
kram
 
 

6 december- Bästa med 2014?

Oj 2014 har verkligen varit ett underbart år. Det har hänt så mycket undebara saker som var planerade men också väldigt oväntade. 
 
Vi kör månad för månad:
 
Januari- Jag klarade den svåraste tentan jag hitils gjort och skolan rullarde på bra. Tror att jag här blev klar med sim simlärarinstruktörs utbildning. (helt sjukt vad man glömmer vissa saker som bara hände för ett par månader sen). Var med mamma och pappa i Orsa och åkte skidor. 
 
Februari- Umgick jag mycket med vänner och inte bara mina gamla utan även gamla relationer som kom tillbaka. Och Max tog kontakten med mig och vi började prata. Jag jobbade med simningen och även som vikarie på skolor och dagis. Jag var även och såg på Avicii med Anna och Charlotta och dagen efter var jag på Melodifestivalen. Och gick även en grundkurs i livräddning. 
 
Mars- Tog jag och Max ett steg yttligare och träffades. Skolan rullade på bra och jag har klart alla kurser hitils utan problem. Jag började vara mer i Göteborg än Skövde. 
 
April- Bästa månaden detta året för att då belv det jag och Max. Fick även ett kusinbarn. Firade en jättemysig Påsk men härliga människor och grymt god mat. Tror aldirg jag lagt ner så mycket tid på en måltid som vid påsken. Någonstans här med blev jag till delat ett ledare stipendium och fick åka på ledar camp. 
 
Maj- Sista månaden i skolan och jag fick mitt första VG på en tenta jag knappt trodde jag skulle klara för att den var så flummig. Fick även reda på att det blev en sommar till i Hjo som både badvakt och simlärare. Köpte mitt första guldpass på liseberg. 
 
Juni- Började med en livräddarutbildning i Hjo. Sedan körde simlärarjobbet igång. Jag umgicks även mycket med vänner och gjorde lite små äventyr. Njöt av sommaren helt enkelt och firade mamma som fyllde år. 
 
Juli- Bestod mest av umgås med pojkvän och vänner. Men även mycket jobb men nu också som badvakt. Fick även vara med om ett drukningstillbud och första gången i mitt liv jag hur hemskt det än låter äntligen fick användning för mina utbildningar. 
 
Augusti- Firande av Max som fyllde år. Sista veckorna på jobbet som badvakt. Åkte även på en underbar resa med Max, Linn och Martin till Rhodos. 
 
September- Körde skolan igång igen.  
 
Oktober- Var det mycket kalas och firanden. Jag fyllde äntligen 20år. Firade även pappa som fyllde år. 
 
November- Massor mer kalas. Skolan körde hårt med mig. Umgåts med mina underbara vänner och pojvän. Längtat enormt efter jul. 
 
December- Månaden har ju bara börjat än men lite har hänt. Haft ett antal simskoleavslutningar. Varit även här mycket i Göteborg som jag i stortsett varit sedan i Mars och hela året. Mycket julmys med mina vänner och även med famlij. 
 
Jag hoppas på att de sista veckorna nu av 2014 blir minst lika bra som reserande år har varit. JAg kan väl sammanfatta 2014 som ett helt underbart år och det bästa på länge tror jag. 
 
 
BILDBOMB FRÅN 2014:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Är just nu helt kär i denna låten

Texten är så underbar och den känns så sann på något sätt. Och melodin är så mysig. Ni fattar nog hur kär jag är i låteten. 
 
 
 

5 december- Vänner

En vän för mig är en person som är snäll, omtänksam och trygg. Tygg både med sig själv och med mig. Det ska vara en person man känner att man kan umgås med i alla lägen och blir omtyckt för den man är. Man ska inte hela tiden behöva hålla en konversation utan det ska kännas natruligt att få "pinsamtysnad". 
Det ska vara en person man vet alltid finns där för en själv och att den energi jag ger ska jag få tillbaka. 
Det värsta jag vet är personer som bara suger energi från en och ger inget tillbaka!
 
För mig är det inte viktigt att har 1000 vänner och kontakter här och där. Utan det viktiga för mig är att ha några nära som jag vet finns där. Jag skiter i hur mina vänner ser ut, det är hur de är som är det viktigaste! 
 
Genom åren har man stött på vänner som betyder jättemycket för en men även vänner som kommit och gått. Det har varit vänner man trott skulle stanna resten av livet men så blev det inte alltid. Men jag har även vänner jag vet finns kvar och vi kommer hålla god kontakt även om vi har olika mål i livet och drömmar. 
 
Jag måste bara berätta detta för det fick mitt hjärta att smälta och jag blev så glad över att höra det och det kom så ovänta (vill inte låta som en tjej på svävande moln utan mer ett exempel på vad som får mig att bli glad). Det var en dag som jag och Max pratade om vänner och jag kom in på att jag har nog ingen bästa vän utan några nära vänner. Och då säger Max "men jag då, är inte vi bästa vänner?". Och efter att jag tänkte efter lite så skulle jag faktiskt säga att Max är min bästa vän och pojkvän. Han accepterar att jag är den jag är och tycker om mig för det och jag kan prata med allt med han och jag trivs så sjukt bra med han. Han uppfyller alla kriterier jag har för en bästa vän. Han känner mig på sätt som ingen annan gör. 
Men jag ska inte glömma alla mina andra underbara kompisar som alltid finns där och är bäst. Jag tänker inte nämna några namn för jag tror ni själva vet ganska säkert vilka ni är. Jag vet inte vad jag vore utan er! Skulle jag inte ha mina vänner eller min familj vet jag inte hur jag skulle kunna klara av att leva livet. 
 
En sak jag har lärt mig i livet är att man märker väl vilka som är ens vänner och inte! Det dåliga är bara att det ofta kan ta tid att märka. Men ju äldre man blir desto mer har man lärt sig om vad som är vänner som passar mig och inte passar mig. Det låter hemskt men så är det och alla kan inte vara kompisar med alla för vi alla är så olika. 
 
 
"Vänner är som stjärnor. Du ser dem inte alltid men du vet ändå att de finns där."
 
 
 

4 december- Detta äter jag helst

Oj vad svårt. Jag är i stort sett en all ätare jag äter det som serveras om man säger så. Dock har jag lite svårt för: räkor, vilt, kalv, lam, inälver, spenta soppa, kokt ägg och sellri i alla former. 
Det jag verkligen älskar är vitvins kokta blåmusslor, nötkött stegt i medium, cesarsallad, långkok i alla former, havskräftor och pastarätter. 
 
Skulle jag sätta ihop en trerätters efter mig skulle det nog se ut såhär:
 
 
 
 

Onsdag/Torsdag

Hejsan!
 
Det är helt sjukt på dagarna är jag så trött att det knappt går att hålla sig vaken men på kvällarna blir jag helt klar vaken. Då tänker ni säkert det är väl för att du sover långt in på dagen men det spelar ingen roll om jag går upp 8 eller 11. Alltid lika pigg på kvällen framför allt när man är själv. Är jag hos Max är det precis som att då kan jag slappna av och känna mig trygg (han är som min hjälte som försvara mig) och då blir jag somnar mer normala tider på kvällen. Sen tror jag att jag sover nog för många timmar per natt men av erfarenhet är det bättre för mig att sova en timme längre på morgonen om jag då förstås inte har något planerat. För jag känner mig så väl att annars kommer jag vara så trött och helt borta kring lunch. Ska jag vara ärlig tror jag att jag sover ikapp allt jag missade i sovtid från när jag var liten. För när jag var mindre så hade  jag jättesvårt att sova när som helst på dygnet. Jag var hela tiden rädd för att missa viktiga timmar av dygnet och jag tänkte hela tiden "ju mer jag sover desto mindre vaken tid får jag leva". Sedan hade jag även hört från forskare att man sover bort typ 1/3 del av livet vilket skrämde mig ännu mera. Jag hade lite dödsångest när jag var liten och har väl än men mer kontrollerat idag.
Man hittar orken till att göra så mycket tråkigt på kvällarna och helt plöstligt är klockan efter 12. Några fler som känner igen sig?
Just nu har jag stängt av ett spel som min kille lurat in mig på.... Och lyssnar på julmusik och försöker förbereda mig på att lägga mig.
 
Imorgon eller idag lättare sagt ska jag posta massor kuvert med diplom i och sedan ska jag hitta en liten burk som jag kan lägga pepparkakor i. Men även hitta 2 vetenskapliga artiklar till mitt PM så jag får den klar snart. Just nu har jag kort inledningen och liten del av resultatet så har väl typ 3 sidor kvar att skriva och lite formalia och layout att fixa. Så det ska jag fixa med så jag kan lägga undan det i helgen och bara umgås med Max och så. 
 
Ne nu ska jag nog försöka sova.
 
Godnatt
 
 
Jag och den bästa som finns! <3
 

3 december- 4 pinsamheter om mig själv

 • Det är väldigt ofta jag pratar först och tänker sen. Vilket gör att det ibland eller väldigt ofta kommer ut lite fel eller konstiga saker. Så jag vet inte hur ofta jag gör bort mig eller skämmer ut mig för att min jag pratar utan att tänka. 


 • Min fågelfobi gör mer och mer att jag skämmer ut mig inför folk på stan eller vänner eller familj. Detta för att det kommer en fågel och jag måste hitta snabbaste vägen ifrån fågeln. Detta innebär ibland att jag knuffar folk ur vägen eller gör roliga rörelser och ljud för att antingen skräma bort fågeln eller för att jag blir så rädd. Det värst är nästan när jag går med mamma för jag jag ett konstigt ljud blir hon rädd med och skriker och då blir hon inte så glad när hon fattar att det var en fågel som gjorde allt. 


 • En gång på lågstadiet när vi hade lässtund. Hela klassen satt helt tysta och läste till och med läraren. Min mage mådde just då inte så bra men jag vågade inte säga till att jag behövde gå på toa. Så jag gjorde mitt bästa för att hålla ut sista tiden men... just då gick det inte längre och jag hör och känner hur jag släpper världens prutt (har aldrig efter eller före varit med om någon så högljud). Den lät hur mycket som helst och alla reagerade och jag försökte spela oskyldig och reagera likadant som alla andra för att ingen skulle märka att det var jag. Och jag tror faktiskt jag lyckades. 


 • Min mamma och pappa brukar alltid kalla mig för fort & fel. Detta för att jag ofta gör saker väldigt fort och så blir det alltid fel. Ex. jag ska sträcka mig efter en sak och utan att tänka sträcker jag mig efter saken men vad jag då missade på vägen var att det stod en kanna med vatten där. Som jag sedan påvägen tillbaka drar ner i golvet. Detta är så skräll mig! Oftast väldigt pinsamt så när jag äter hos andra får jag tänka tusen gånger om för att jag inte ska göra bort mig med detta. Men jag måste faktiskt erkänna att jag har skärpt mig mer och mer och blivt bättre och bättre. 

2:a december- Vad är jul för mig?

Jag måste nog säga att ju är den bästa tiden på året. Dels för att det är så mysigt men också för all god mat och alla goda bakverk. Man får mysa med familjen och släkt och människor man tycker om. Köpa fina julklappar och baka goda godisar och kakor. 
För mig är jul en högtid man ska tillbringa med folk man tycker om och laga god mat och bara mysa i mörkret med mycket tända ljus. 
Det bästa är nog när det är mörkt och snön ute lyser upp och så sitter man framför en öppenspis och bara myser under en skön filt med något gott att dricka. 
 
En jul ska innehålla:
 • Snö
 • Massor god (onyttig) mat
 • Ett par sorter hemmagjort godis
 • Glögg
 • Pepparkakor i mängder
 • Levande ljus
 • Julpynt
 • Julgran
 • Julmust
 • Glada människor
 
 

1 december- Vem är jag Evelina?

Jag är en glad och positiv tjej som vill sprida glädje. Jag är uppvuxen i en liten stad som kallas Skövde som ligger mitt i mellan Vänern och Vättern. Just nu pendlar jag lite mellan min pojkvän i Göteborg och familj i Skövde. Jag läser andra året på Hälsocoachprogrammet på Högskolan i Skövde. Detta är en distansutbildning som kommer göra mig till folkhälsovetar men även hälsocoach. Och för er som undrar kommer jag inte vara PT eller kostrodgivare utan mer en mental coach som ska försöka få människor med lite stöd att skapa en hälsosammare riktning i livet. Jag läser mycket psykologi och om motiverande samtal och coachning. Men mycket om hälsa. 
Jag är 20 år och väldigt nöjd med mitt liv trotts att det alltid finns tusen mål och drömmar. Med tre ord skulle jag beskriva mig själv som omtänksam, positiv och glädjespridare. Jag är en person som hatar att gråta och vara sur så det är inte ofta detta händer även om det ibland kan vara skönt att vara lite arg. Jag vet det kan låta lite konstigt. 
Jag är även utbildad teknikskoleintruktör och simlärarinstruktör. Detta innbär att jag med ett lättare ord lär ut simning till både stora och små i de fyra simsätten eller vattenvana. Jag är just nu inne på mitt 6:e år som tränare i en liten simklubb kallad Billingens simklubb. Jag har även varit aktiv simmare i 11år och tävlat en del på lägre nivå. Jag har även jobbat/ar som badvakt och simlärare i Hjo kommun under sommrarna. 
 
Detta var lite om mig men det kommer mer.
 
kram

Tänkte försöka komma igång igen och kör på en julkalender om mig

Jag tänkte försöka komma igång här igen då jag ser att det är många som läser trotts att jag knappt skriver. JAg tänkte göra en liten julkalender om mig fram till Julafton. 
 
 
1 december- Lite allmänt om Evelina. Vem är hon?
2 december- Vad är jul för mig?
3 december- 4 pinsamheter om mig själv
4 december- Detta äter jag helst
5 december- Vänner 
6 december- Bästa med 2014?
7 december- Det bästa med att vara 20år 
8 december- Vad gör jag om 10år?
9 december- Bästa julkalendern genom åren?
10 december- Jag som barn
11 december-  Vad skulle du blogga om ifall du var en känd bloggare?
12 december- Saker jag ska göra innan jag dör
13 december- En vanligt dag 
14 december- Vad gör mig arg respektive glad? 
15 december- Drömresan?
16 december- Min kärlek
17 december- Bloggar jag läser 
18 december- Min familj
19 december-Drömyrket?
20 december- Vad förväntar du dig av 2015? 
21 december- 5 viktiga saker i livet
22 december-  Ett juligt recept jag gillar
23 december- Såhär firara jag julafton
24 december- En bild på min julaftons outfit 

RSS 2.0