Detta var det sjukaste och roligaste på länge






Varför ska det...

Vara så svårt att packa lite? Jag har alltid problem med vad man ska ha med sig och även om det bara är en natt packar jag ner saker för en vecka typ. Det roliga är att två tredjedelar är ju bara onödigt för man använder det inte. Typ 5 om byten med kläder och massor smycken och skit. Hur tänker man eller tänker man alls? Typ på somrarna när jag åker till kusten har jag typ alltid två väskor med mig och släpar på men ändå använder jag typ bara en fjärde del av allt. 
Men det jobbigaste av allt måste nog vara att packa upp allt sen när man kommer hem. Det är ofta väskan får stå i typ två dagar upp till en vecka. Haha jag måste nog vara sjukt lat! 

Detta var ju kanske värsta i-landsproblemet men eftersom jag just nu inte hade något annat viktigt att tänka på kom detta upp. Men egentligen tänk vad hemskt här ligger jag i min säng och tänker på hur jag ska packa tänk typ i Afrika där håller just nu tusentals barn på och kämpar för livet för att kunna överleva dagen. Och mat som jag bara kan gå till kylskåpet och ta eller ta bilen till Ica kanske de får göra mycket för men ändå kommer de inte upp i de mängderna jag äter. Det är helt sjukt! Jag tror inte att jag som svensk ens kan förstå hur hemskt de lever och hur de få kämpa. Nu när man tänker på detta vill man ju typ bara resa ner till dem och ge dem massor mat och kärlek. Men ändå gör man det inte? Detta kanske skulle bli en punkt på listan att göra innan jag dör. En sak är då säker att man kan dö glad för att man har förmodligen gjort flera barn och familjer glada. Och ett leende från flera andra kan inte göra annat än att man själv blir glad. 

Så glöm inte att le! 

-

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag dan före the big day

Imorgon bitti drar jag mig tillsammans med Anna och Charlotta till Estocolmo. När vi kommer dit antar jag att det blir cheka in på hotellet och leta upp något att äta och sedan dra oss mot Tele 2 arena där Avicii kommer spela. Sen på Lördag åker vi hem på morgonen och sedan igår fick jag reda på att jag ska på andra chansen på lördag kväll. Så det blir en musik helg om man säger så.
 
Idag har jag varit och handlat med mamma och jag var tvungen att köpa lite smink saker som var slut. Sen har jag bara tagit det lugnt. Borde ta tag i min nya kurs som nu pågår men jag öppnade boken och såg bara massor konstiga ord som var rena grekiskan så jag stängde den lika fort och ska nog öppna den igen på söndag och ta tag i det. Vi ska nämligen ha seminarium på skolan om 2 veckor då man ska hålla ett tal som en del och sedan del två är att vi ska låsas vara hälsocoacher. Talet är ju som en föreläsnings övning då det är en del av det kommande arbetet. Sen nu i kväll ska jag ha min delfinen grupp och sen fick jag hoppa in och ta de äldsta barnen med i röd grupp. Men det ska blir roligt. Undra egentligen hur många barn jag har lärt simma under mina 5 år. Förra året någon gång räknade jag ut att jag var upp i 400 något sånt. Känner mig nästan som en gammal tant när någon av barnen säger fröken fröken. Det låter ju som man är typ 30+ eller om jag hör ordet simlärare tänker jag själv på det så. Kanske är detta för när jag lärde mig simma hade jag lärare som var 40+. Tänk vad längesedan det var. Det är ju fasen typ 15-16 år sedan ju jag gick på ute badet som var vid arena skövde förut och sen på vintern inne. 
 
Ne nu ska jag ta tagi i livet lite. 
 
Ni får ha det så bra
evvis
 
 

I april fyller min blogg hela 5 år

Tänk vad tid man har lagt ner på den. Men min blogg är som min dagbok och jag lär nog lägga många timmar mer på den. 

10 saker som finns med på min lista innan jag dör

• Besökt alla världsdelar 
• Hittat min livs kärlek
• Haft ett hus på kusten
• Gjort klassikern 
• Ta en högskoleexamen 
• Sett en världskänd artist 
• Simmat med delfiner
• Lära mig köra båt
• Hoppa fallskärm 
• Äga en mullberry väska

Detta är ju då bara några få punkter då jag egentligen har typ 100 så detta är väldigt få. Men ändå några. 

Sun

Såg att solen sken genom fönstret så jag tog på mig tränings skorna och tog en promenad i det underbara vädret. Det känns att våren verkligen är här och efter vår kommer sommar :-D just nu sitter jag utan för huset och njuter av solen som ligger på här. Min hy behövde lite sol kände jag det typ det bästa medlet för mitt ansikte så man får passa på. 

Nu är det bara 3 dagar kvar till avicii !!!






Den veckan var underbar




I väntan på buss i lördags






Måndag ny vecka och ny kurs

Jag måste säga att just nu i lurarna samtidigt som jag skriver spelas låten "Utan dina andetag" med Linus Svenning. Jag bara älskar den låten just nu och den går på repit hela tiden så snacka om att jag kommer tröttna på den snart. Varför gör man jämt så med låtar man tycker är bra? Man liksom lyssnar sönder dem på en gång och sen lyssnar man inte på dem mer.
 
Nog om det. Idag är det ingen vanlig dag utan min "lilla" brors födelsedag. 17 år det är siffran han nu kan titulera sig som han är ju snart i kapp mig känns det som. Jag tycker otroligt mycket om min bror även om han inte alltid tycker som ja. Jag och min bror har nog alltid haft mer en kompis realation än en syskon realtion. Eftersom det inte skiljer så många år på oss och mamma och pappa har alltid varit noga med att vi ska ha roligt ihop och jag har aldrig behövt vara barnvakt eller passa han som många andra syskon gör med varandra. Därav tror jag att vi mer är som kompisar för att vi är lite mer i nära åldrar och så. Nu blev det konstigt som vanligt men ni får försöka förstå ändå. Med lättare ord min bror betyder så sjukt mycket för mig!
 
Idag förutom att fira min bror har jag varit i lite affärer med min farmor. Sedan har jag handlat med mamma och bara tagit det lugnt. Nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på familjen annorlunda och ser vist nu att jag missat 6 minuter eller ne det har jag inte. Det verkar som att jag inte kan klockan.  
 
Imorgon vet jag inte vad som händer kanske ska börja titta lite på min nya kurs som handlar om samtalsmetoder och kommunikation. Vi går nu in i coach kurserna så det ska bli roligt. 
 
Ha det så bra
 
evelina 

Nu har jag gjort något

som jag nog inte gjort på många år. Det jag har gjort är kollat en hel animerad film och jag tyckte faktiskt om den. Hört så mycket bra om den så var bara tvungen att se den nämligen "Frozen". Rekomenderar den starkt!
 
Jag är inte så mycket för tecknat och har aldrig varit därför är detta en ovanlig händelse. Inte ens när jag var liten så det är många disney filmer jag inte sett eller sett klart för jag tröttnat. Astrid Lindgren var mer min grej!
 
 
 

Tjoho

Trodde det var igår jag bloggade men tydligen inte. Tiden går så fort så man vet knappt vilken dag det är längre. I onsdags fick jag hoppa in på dagis hela dagen och jobba. Torsdag körde jag mormor och var på stan lite och plugga även lite. Idag har jag pluggat på morgonen fick en väldigt konstigt uppvaknande som lät positivt. Sen for jag och mamma till stan för att fixa de sista presenterna till min bror och jag själv köpte en tröja till mig och ett par nya pärlörhängen för jag har slarvat bort mina. Nu ikväll har jag mamma och mim bror göttat oss med räkor för dem och musslor för mig. Börjar få riktigt goda musslorna när jag kokar dem. Och nu i kväll har vi bara ätit massor godis och kollat tv. Pappa är i väg och åker Vasaloppet öppet spår i helgen så vi är pappa fria. 
Imorgon har jag tenta på morgonen och jag är ovanligt lugnt idag faktiskt. Hoppas jag läst in rätt saker är väl det enda som finns i hjärnan. Sen efter det blir det hem och äta lite och sen vidaretill  badet då vi ska ha en lite klubb tävling för alla barn i klubben och på kvällen ska jag träffa tjejkompisar. 

Så det är mitt liv det.

Ni får ha det så bra
evve




Tisdag

Tjolahopp!

Jag sitter just nu framför tv:n. Och där lär jag sitta hela kvällen till ögonen går i kors. Idag har jag pluggat och ätit lunch med Johanna och pluggat lite till. Blev även erbjuden jobb imorgon så imorgon blir det jobb hela dagen. Det ska bli riktigt roligt med lite jobb för man saknar det lite när man pluggar. Det är skönt att jobba och tjäna lite pengar.

Ne nu är reklamen över så hej då!

Kramar 
evvis 



Måndag

Man känner idag att helgen ha varit tuff. Somnade halv 11 igår och sov som en stock till kl.10. Så jag måste varit trött med andra ord. 
Idag har jag försökt plugga så mycket som möjligt även om det har gått så sjukt segt. Sen har jag ätit massor mat och slängt halva mitt rum på tippen. Det blev en halv kärra med saker som jag slängde nu när jag gjorde om lite snacka om att man samlar på sig. Så nu ska jag bli bättre på att slänga saker så rummet ska kännas rent och fint. Ikväll nu ska jag kolla på farmen och familjen annorlunda och bara slappa.

Förresten förra veckan slog jag till och köpte ett par sebago seglar skor i brunt skin så nu längtar jag efter våren så jag kan börja använda dem. Riktigt nöjd måste jag säga!

Ha det bra
Evve






-




7

• Tittar jätte sällan på sport om jag tittar är det typ skidor jag tittar på.

• Jag älskar Apples produkter fråga mig inte varför men så är det.

• Jag vet absolut inte vad jag ska rösata på i valet då mina åsikter är extremt spridda. 

• Älskar mozzarella sticks och chilla chees från Max.

• Jag är världs sämst på att berätta roliga historier.

• Jag är grym på att baka perfekt kladdkaka.

• Jag är en årstids människa så är det vinter vill jag ha massor snö och kyla och är det sommar vill jag ha som och värme och höst vill jag ha lite mulet och alla fina färger från träden och våren då vill jag ja lite varmt kallt och finare väder. 

Oj vad deppig denna bloggen blev

Så nu ska vi ändra det för det är inte riktigt den jag är och detta är en min blogg vilket betyder att den borde vara mer som mig. Så det är dags att ändra på det! 
Hoppas allt är bra mer er? Själv mår jag faktiskt mycket bra och livet rullar på. Jag pluggar på , kämpar på med simningen, har äntligen kunnat söka till sommarjobbet jag trivs grymt bra med, jag har fått umgås med fina vänner och allt detta resulterar väl i att jag är lite trött men det är det helt klart värt det. 
Trivs rätt bra med livet kan man väl sammanfatta det med. 

Ne nu ska jag bara slappa för jag har varit på badet i 5 timmar idag och det är lika mycket jag sovit i natt så jag tycker jag är värd det. 

Ha det grymt 
Evve 

Varning för långt

Jag kände att jag behövde skriva av mig lite såhär på kvällen.
Jag har under en tid funderat över vad som är riktiga vänner och vem av mina vänner som är det. Genom åren så har man märkt ganska tydligt vilka som bara utnyttjar en eller vilka som är falska. Dock tror jag att jag själv är en person som lätt blir vän och stället alltid upp och kanske inte tänker på att jag själv ska få ut något av vänskapen och inte bara bli utnyttjad. Detta ser jag som negativt hos mig själv och det är även något jag jobbat med under åren att jag inte ska bry mig om människor som bara suger ur all energi. För man kan inte kalla någon en vän som bara utnyttjar en och bara tar av min energi. Jag har varit med om "vänner" som har skällt ut mig för att jag inte gjort som de har sagt och inte sett ett skit av allt som jag har gjort för dem. Men ju äldre jag blir desto mer inser man vilka som verkligen finns där och bryr sig om en och vilka som bara utnyttjade en. En bra vänskap tycker jag att man ska ge och ta och inte bara ta för att vara den personen som får ge är jobbigt och tillslut har man ingen energi till något alls. Nu låter det bara som att man umgåts med skit vänner men jag vill även till lägga att jag har vänner jag verkligen vet att jag kan lita på och de finns alltid där för mig. Jag tror nog ni själva vet vilka ni är så jag tycker verkligen ni ska veta att allt ni gör för mig och att ni bara finns där är guld värt för mig. Det är bland annat ni som lysser upp dagen. 
Jag är en person som ofta inte brukar tänka på "problem" för jag tycker det ger så mycket negativ energi. Men när något som man aldrig trodde skulle hända hände så kan man inte annat än att börja tänka på det. Och jag vet att jag inte borde lägga enerig på det nu men ändå går det inte undgå men det roliga är att jag vet inte själv vad jag ska göra för att något ska hända. Så jag antar att jag få lyssna på alla som säger att jag borde sluta tänka och bli vanliga jag igen. 
 
Livet är svårt och det får man verkligen känna på och på något sätt är jag ändå glad för det för tänk vad tråkigt livet hade varit om allt bara hade varit bra hela tiden vad hade man varit för människa då? Jag tror det är det svåra man lär sig av i livet. Tänk om ett förhållande hade varit helt fritt från tjafs eller små bråk det går ju inte man kan ju inte vara på rosa moln hela tiden för det finns alltid saker man tycker olika om eftersom vi alla är olika. En annan sak jag tänk på är alla krav man har på ex. en pojkvän. Han ska se ut så och så ha de kläderna och så mycket pengar m.m. Jag är en av de personerna som har dessa kraven jag vet! Men denna man kommer man ju aldrig att hitta ju men ändå bygger man upp dem? Vad är grejen med dessa krav? Detta borde ju jag då ha svaret på eftersom jag själv har tusen krav där hälften är hel orimliga men jag vet faktiskt inte vad jag ska svara på det. Men ändå inser jag att han mad alla kraven uppfylda kommer inte komma ridandes på en vit häst och hämta upp mig. Det jag vet är att alla dessa krav gör en typ blind för ser man killar som inte uppfyller kraven då tittar man ju bort och tycker de verkar konstiga. Men det jag har tänkt på att det är kanske dem som är de underbaraste av de underbaraste? 
Men det jag tror om kraven är att alla har ju en dröm man men i själva verket tror inte jag att det alltid är den som är den rätta för en. Men jag tror att den där dröm mannen med alla krav uppfyllda kan vara som en lite tröst om man ingen har. 
 
Det finns nog så mycket som man inte tänker på som står bakom allt och samhället har nog en väldigt stor inverkan på saker. Man får nog bara lära sig att leva med allt och kanske tänka en extra gång innan man ger sin in i saker eller gör något. Det är nog många frågor i livet man aldrig kommer få svar på och det kanske är tur ibland. 
 
Bild tagen av

Min mor hon är som hon är

Fy vad jag är trött och när jag nästan somnat väcks jag av en hund som rusar in i mitt rum. Då kommer farmor och faster på besökt med en del till min nya möbler i mitt rum. Så blev det med den sömnturen. Kom hem från Jönköping för ett par timmar sedan och så sa jag till mamma hur ska jag orka gå ut i kväll med? Hennes svar: Är du klen eller två dagar o rad är väl inget för en tjej o din ålder ut och ja kul nu! 
Haha men det är tur jag har trevligt sällskap av Agnes för det blir alltid roligt då. Dock har jag jobb imorgon bitti så det blir en lugn utgång. Men det är roligt att gå ut lite. Dock är det inte likt mig riktigt att gå ut flera gånger i veckan men denna veckan blev det så. Det är roligt att träffa vänner så :D brukar typ bara gå ut någon gång då och då på året förutom vid studenten då men då blev det ju typ för mycket istället. Tror studenten förstörde lite för man var ute så ofta så det blev liksom inte roligt längre. Men det blir ju vad man gör det till så:) 

Ne nu ska jag plugga lite innan jag ska byta till lite bättre kläder eller man kanske kan gå ut i träningskläder ;)på tala om träningskläder det måste vara den skönaste outfiten eller? Tränings tigthts och sport bh och sedan en slapp T-shirt fy vad skönt inget som skaver eller sitter åt <3 

Hoppas ni får en bra lördag!
Evve


Bild från Orsa snö paradiset 

Tre utryck jag lever med

"Man lever bara en gång så lev livet!"

"Ta ingen skit!"

"Sova gör man i graven!"


De följer med mig jämt och de har hjälpt mycket! 





Att klaga och låta bäst fast man själv inte uppfyller klagomålen

Ibland blir jag så fundersam på denna värld och vissa sorters människor. Jag försöker att inte lyssna och bry mig om vissa saker  men när jag själv verkar vara den personen som gör fel enligt den personer gör att jag inte kan blunda utan störa mig. För i själva verket är det personerna själva som inte gör ett skit av det som den själv säger eller vill. Ska jag vara ärlig tror jag bara att den personen gör det för att den är avundsjuk på mitt liv . För det är inte bara en gång vissa saker kommit upp utan flera och det är ofta samma saker vilket till och med visar nästan vad exakt det är personerna är avundsjuk över. Några saker är nog att jag är fri och vågar göra det bara jag vill ex. Välja utbildning utan att ha någon bredvid som påverkar, jag vågar göra saker jag drömmer om och släppa taget och bara köra ibland. När jag tänker på detta börjar jag nästan tycka synd om personerna själv! Jag är så stolt över mitt liv och att jag har det så bra och jag är mest stolt över att jag vågar vara mig själv och göra det bästa av det liv jag har fått chansen att leva en gång! Dock finns det väl vissa saker man saknar men de kommer när de kommer för det är saker man inte vill ha vem som helst för utan den underbaraste av de underbaraste. 

Jag brukar inte ta åt mig saker eller bry mig om negativa saker men just med detta så stör man sig på att höra det. Men nu så tycker jag mer synd om personerna än att jag bryr mig om själva grejen! 

Det finns ett väldigt bra uttryck som jag varmt rekommenderar "TA INGEN SKIT!!" (Grynet) och detta försöker jag följa! 



Livet snurrar på

Oj vad tiden rullar på. I helgen har jag varit hundvakt för att hålla mig undan från farmor och farfars flyttning till ny finare lägenhet, jag har blivit fotad va min brylling och jag har träffat anna och jag har varit hos mormor och även jobbat. 

Igår vad gjorde jag igår... Jo jag tränade på morgonen men kroppen verkade inte vara på min sida så körde lite lätt men det slutade med att jag struntade i det och väntade på att min mor och bror skulle bli klara. Ska jag träna vill jag träna fullt ut sen är jag så rätt för att då ärr på hjärtat som man kan få om man tränar när kroppen inte mår bra. Och för många är kan i värsta fall sluta med att mam dör så jag har lite respekt för det. Sen pluggade jag lite men borde ha pluggat mer och sen var jag med mamma lite här och där och fixade lite ärenden. 

Idag har jag tagit sovmorgon och det var behövligt. Sen har jag pluggat nästan hela dagen och det har onte varit roligt. Sen på kvällen blev det en tur till farmor och farfar. 


Godnatt 

Evve

Lite kloka ord såhär på kvälls kvisten: 
" säger du att du är ledsen över något som är en personens fel enligt dig så säg det till personen istället för att bara fly, att få höra saker från andra istället att få höra från dig är inte roligt för den personen eller att bli ignoreras det är hemskt att behöva gå och undra och oroa sig. Det förstår så mycket mer än att bara prata och om ni känt varandra länge är fly och ignorera det värsta och det som förstör mest!" 





-

 
Bild tagen av
 
 

-

 
Bild tagen av: Linn Carlsson

Min favorit just nu

 

Barn är så smarta




!





Söndag

Nu har simskolan dargit igågn och jag ska väl erkänna att jag var väl inte jätte sugen på det i morses. Sängen är alltid som skönast när man inte får sova. Så hela morgonen har beståt av simskola och 60 vilda och mindre vilda ungar. 
Just nu sitter jag och försöker skriva klart en inlämning eller analys av rapport som ska vara inne kl.09:00 imorgon bitti men jag orkar bara inte. Har skjutit upp den i en vecka för enligt min plan skulle jag har gjort den klart i söndag för en vecka sedan. Jag har inget plugg humör alls just nu och jag tror problmetet är att kurslitteraturen är tjock och bara engelska. Jag har ganska svårt för engelska så jag tycker det är lite jobbigt och tycker jag något är jobbigt hakar jag upp mig på det och när det ex. är ett engelskt ord man ej förstår så så hakar jag upp mig på det och då stannar allt upp. Jag har inga problem med att lyssna på engelska och höra det men just det med att läsa det går inte för varje ord jag inte förstår hakar jag upp mig på. Hade hoppats på hemtenta i denna kursen men sådan tur hade jag inte för då lär man sig samtidigt som man gör lite lättare. Så det är väl bara kämpa på antar jag så man klarar kursen men samtidigt så måste man ju lära sig med för jag kommer liksom ha anvädning för det sedan i arbetslivet. Men jag får ändra min inställning och köra! 
 
Ne nu ska jag göra klart den så jag slipper den! 
 
Ha det bra
evve

RSS 2.0