Tisdag

Idag är en dag jag känner att jag aldrig riktigt vaknat. Känns som jag gått i sömnen hela dagen och bara yrat runt. Hoppas på att jag blir mer vaken imorgon då jag är ledig.
Idag har jag varit i skolan mellan 9-12 för en föreläsning kring gruppsykologi kopplat till idrott. Väldigt intressant faktiskt och användbart i framtida arbeten. Efter föreläsningen blev det lite grupparbete innan jag åkte gick till nordstan och köpte 2 mössor till min kära kille. Max förbrukar lika många mössor som snön smälter i solen. Han sliter inte ut dem utan tappar bort dem och just nu har han min favvo mössa. Så innan han slarvar bort den med var jag tvungen att hitta 2 nya snyggat. Efter stan och skola har jag bara tagit det lugnt hemma och dammsugit lite och lagat fyllda paprikor med ris, köttfärs, spenat, tomat och lök. Blev väldigt gott om jag själv får säga så.

Resten av kvällen ska jag spendera framför tv:n och Max kommer nog snart. Imorgon ska jag ta en promenad och plugga lite.

Kram!

En natt i Skövde

Nu är jag precis hemkommen från hemmet i Skövde. Vad konstigt det blev men så är det ju! Åkte hem igår tills idag för att fira mormor och träffa min familj jag inte sett sedan jag flyttade. Hemma håller de på och gör om köket och hallen som nu börjar närma sig slutet. Detta resulterade i att jag inget rum hade att sova i och tältsängen jag skulle ha innan bäddsoffan kommer gick inte att nå i garaget för att delar av köket blockerade. Så fick sova i soffan i vardagsrummet. Men det var bara en natt och jag älskar att soffa i den soffan så det var perfekt. 
 
Så nu har jag packat upp väskorna och bäddat rent i sängen till mitt underbara marimekko lakan. Jag är helt kör i marimekkos klassiska röda mönster. Har sängkläder, nässisärer och förkläde och haft sockar. Mer ska det bli.
 
Nu kom Max hit och ska laga mat till mig.
 
Kram
 
 

Livet i Göteborg

Det är nog inte förens nu jag kanske börjar känna eller framför allt förstå att jag bor i Göteborg nu. Skövde kommer nog dock alltid vara mitt hemma till jag köper mig någon lägenhet eller hus. 
 
Jag bor just nu i en studentlägenhet nära Chalmers på 28kvm. Inte superstort men ändå en början. Jag har en större hall med kombinerat kök och hall. Sedan har jag en "walking closet" som garderob och förvaringsmöjligheter. En stor toalett som till och med har handukstork (hur lyxigt?) och ett större rum där jag har min säng en soffa och soffbord och så. Lägenheten har även en franskbalkong. Jag var aldrig på visning på lägenheten utan chansade bara dels för att jag kände att jag har inget att förlora och är den helt skit så får jag bo där ett tag och hitta något annat. Jag är jättenöjd med lägenheten och den är jättefresh det enda negativa är väl att det är längst entréplan... Vilket jag verkligen egentligen inte ville och blev lite lurad över för på sidan jag sökte stod det våning 2. Men tanken på att det var ett citroenghus (stavning?) fanns inte. Men det är en stor rabbat utanför så gångvägen är 3.5 meter ifrån mig och sen plus en meter till så det är inte så att folk går utanför direkt. Vilket är skönt! Så har fått köpa bra gardiner och har funderat på att köpa någon form av tejp man kan tejpa för fönstret men insåg att jag kommer förlora min utsik då och det kommer kännas så instängt. Så jag ska nog bara sätta det på nedre delen av balkongdörren och sen får gardinerna hjälpa till lite. 
 
Förövrigt känns det bra. Det hade nog varit mycket tuffare om Max inte hade varit här. Jag har en väldigt skön klass och har lärt känna många nya och sen har jag även en del vänner från Skövde här med.  
 
Så man kan sammanfatta att det är superbra dock saknar jag väl Skövde lite och min familj och vännerna där. Men det är ju inte så långt om man vill åka och hälsa på. 
 
Kram!

Jag har fått min motivation tillbaka.

Det tog runt ett par månader för mig att börja sakna bloggen lite. Dels kanske det är för att jag nu börjar komma till ro i livet och börjat störa mig på andra bloggare som inte uppdaterar. Min tanke var att jag kanske skulle ta bort bloggen men NEJ! detta är typ 6 år av mitt liv och det tar jag inte bort.

Kort uppdatering kring mitt liv just nu:

Sist jag bloggade var när jag var i Kina och efter vilket var i Påskas. Kan ju säga att det har hänt en hel del i mitt liv sedan dess. Efter Kina kämpade jag på med mitt examensarbete på min hälsocoachutbilning. Innan sommaren blev vi godkända och jag har nu en högskoleexamen i Folkhälsovetenskap.

Så nu har jag gjort 120hp och har avklarat ett steg mot min karriär. Jag bestämde mig i April att söka lite utbildningar och kurser då jag vill utöka det jag nu hade. Mitt första handsval var Hälsopromotionsprogrammet med intriktning Idrottsvetenskap.

Jag jobbade hela sommaren i Hjo som badvakt. Sommaren bestod av små turer till kusten och bara njuta av att vara skolfri och tjäna pengar.

Fick under sommaren svaret på antagningen till skolan att jag var reserv och senare fick jag beslutet om att jag hade kommit in.
I september flyttade jag lite spontant in hos Max i väntan på att få en lägenhet. Efter cirka två veckor in på utbildningen fick jag en lägenhet på Johanneberg i Göteborg. Här har jag nu bott i 3 veckor och trivs jättebra och är supernöjd med skolan. Känner att jag har hittat rätt plus att jag har kommit till min drömstad och fått en lägenhet väldigt central. Sen är det ju inte helt fel att fått komma till samma stad som Max.

Det är lite roligt för Max har lyckats få en lägenhet i samma hus som mig fast våningen ovanför. Vi tittade lite på tvåor men det finns så få. Så det fick bli såhär.

Just nu är jag inne på min 3 kurs på Göteborgs Universitet. Jag är så nöjd över mitt val och lärarna är grymma. Jämför jag mot i Skövde så är det stor skillnad. Nu är det författarna till kurslitteraturen vi hade i Skövde som själva håller i kurserna och föreläsningarna. Föreläsningarna blir så mycket intressantare, dels för att lärarna verkligen kan det som de säger och brinner så för det själva. Skövde var bra med och man kom lite närmre med lärarna men de använde sig mer av andras material än eget. Vilket gjorde att flera pratade om något bara för att de var tvungna och inte det som de egentligen brann för. Sen går det ju egentligen inte jämföra för det är helt olika skolor och helt olika stora. Men jag ångar inte alls att jag läste 2 år i Skövde först för det har gett mig en bra grund och hjälpt mig mycket nu på nästa utbildning. Tack vare utbildningen i Skövde fick jag en insikt i vad jag vill jobba med.

Så det är vad jag gör i mitt liv just nu.

Kram

RSS 2.0