Lördag

Livet rullar på med mycket plugg nu innan tentamen (vist låter det fult med tentamen? men det är så lärarna säger men jag säger tenta). Men jag känner ändå att det kunde varit mer till tentan för jag trodde vi skulle ha två böcker men det visade sig bara att vi hade en av dem och det var den roliga boken. Kan man kalla en bok roligt? Ne, så vi kallar den lite mer intressanta boken. Det skulle inte vara likt mig att säga att en bok är rolig utan det kan väl hända då och då att en bok kan var intressant men det är få det. 
 
Idag har jag inte gjort många knop jag har mest pluggat och gjort klart min inlämning och sen nu håller jag på och bakar faktikst. Det ska bli en passion och vanilj cheescake med en liten nypa lime. Vi får se om den blir god! gjorde om receptet lite som jag alltid gör för jag tycker recept är så tråkiga att följa till punkt och pricka. Så jag bytte ut jordgubbarna till passionsfrukt istället och naturel kesella till vanilj kesella. Om någon ska göra det samma så var noga med att tänk på vad som måste bort och kanske tillsättas. Nu lät det som jag skulle vara värsta proffset men efter alla mistag man gjort tidigare så har man lärt sig så då kan man ju lära andra att inte göra misstagen. 
 
Igår så var jag på stan och fixade massor saker och det blev även en lunch på rådhuset. Sedan hann jag hem lite och efter en stund hämtade Anna mig då vi skulle hämta ut biljetterna till bion och sen hem igen slappa lite och sen iväg på bio "Hur många kramar finns det i världen". Efter bion fixade vi lite mat och sen kollade vi på en ruskigt hemsk men intressant film vid namn " The stoning of souraya M". Jag har sett den en gång tidigare så jag viste vad det handlade om men den var fortfarande hemskt. Det är en film om ett extremt muslimstk samhället som följer verkligen sin tro punktligt. De till låter inte att kvinnorna gör något annat än deras uppgift vilket är ta hand om barnen och hemmet. Den lilla byn till låter stenkastning och det är istort sett vad hela filmen handlar om alltså stenkastningen och hur det går till för att bli dömd till det. Det är hemskt att se rollerna männen har i byn och vilka myror kvinnorna är. Helt klar se värd men man ska från början vara beredd på att den är väldigt hemskt både bilder och handlinge.
 
Ne nu måste jag göra klart min cheescake. Ha det bra!
 
evve
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0