Riktigt nöjd!

 

Jag är arg, glad på samma gång


Vi tar det tråkiga först! Är så sjukt jävla sur på skolan och CSN!!!!!! Bara för att jag sökte för ett halv år så blev det detta krångle! Skolan rapporterat inte in i tid vilket leder till att CSN inte kan ta beslut för att det står för lite poäng rapporterade= inte fått studiebidrag än och lär nog inte få på ett tag. Nu låter det som jag inga pengar och så är det inte men eftersom det är där jag får min inkomst varje månad så vill man gärna ha det och speciellt när man har rätt till det! Blir så sur för att det inte sköts som det ska och jag var ute i god tid med allt och så men ne tydligen hjälpte inte det heller. Ska aldrig mer söka för ett halv år ska söka års vis! Man blir så less när det inte sköts saker som det ska tänk liksom folk som inte har pengar och detta är deras enda chans att få pengar detta pajar ju för dem. För skolböckerna är ju inte de billigaste och sen kanske de har en dyr hyra med. 
Jag är ganska ekonomiskt av mig och gillar att spara och se hur det växer på sparkontot eller fonden men samtidigt gillar jag och spenderar. Som många vet  köper jag kanske inte det billigaste heller och jag ser det som en investering köper jag något lite dyrare med bättre kvalite istället för att springa till Gina en gång i veckan och köpa tröjor som går sönder så kommer man ju tjäna på det i längden. Sen tycker jag det är väldigt roligt med märkes kläder och det är liksom ett intresse jag har så! Detta är ju så jag tänker och jag vet många som inte håller med mig och jag har väldigt många vänner som tänker tvärt emot mig och det är jag glad för tänk om alla skulle tänk som mig det hade inte varit roligt. Jag tycker det är så intressant att alla tycker olika skulle aldrig vilja ha en vän som är exakt som jag! 

Sen det roliga är att jag tycker att nuvarande kursen är super intressant och jag har verkligen in sett vad jag vill komma med min utbildning och hur jag ska komma dit. Jag ska läsa till sjuksköterska för då kan jag jobba som jag vill med hälsocoacharbetet har fått en så tydlig bild framför mig. När man läser till hälsocoach du läser inget om mediciner eller sjukdomar eller hur man behandlat personer med vissa sjukdomar eller hur kroppen verkligen fungerat mer än ur psykologiska perspektiv och lite grundlig fysologi. Mycket där är av ska jag läsa sjuksköterska men det finns även många andra orsaker man måste liksom tänka framåt. Jag vill vara kunnig och hjälpa alla på något sätt även om det bara är att finnas där och hjälpa till att kontakta specialister eller vad det kan vara. Det roliga är att de jag prata med från klassen så tänker de flesta i samma spår så jag är lite glad över att jag går min egna väg. 

God natt! 

Evve 

Den veckan var underbar
-

 


"Ska jag våga chansa? tänk om det blir fel och konstigt? Ska jag? Vågar jag verkligen?"

Varför kan jag inte bara sluta tänka. Ibland gör man massor utan att tänka men vissa saker får en att tänka tusen gånger om och speciellt en sak. Jag är ofta väldigt säker och brukar våga men denna punkt gör mig så feg och får tankar till 1000 i huvudet!
 

Borta bra men hemma är nog bäst

Det känns skönt att vara hemma och få sova i sin egna säng. I torsdags så åkte vi mest blir och slappade i stugan medans min längd galna far åkte längdskidor. Vi kom fram ganska sent så jag och mamma kände mest för att bara titta runt lite och sedan titta på tv och så blev det. Sen var det även svin kallt så man hade typ inte lust att göra något ute det var över minus 20.
I fredags åkte jag med mor och far och åkte längdskidor. Dock var det inte jätte roligt det enda roliga var att åka ner för backarna.
Lördags åkte jag slalom på dagen och det var så skönt och roligt. Så jag var riktigt glad över att få stå på skidorna igen. Sen på kvällen var vi ute och åt mycket god mat vi hade tänkt äta tre rätters men vi orkade bara för och varmrätt så det blev inget sött och gott.
Idag så städade vi stugan åkte till en jätte mysig fäbod med grym utsikt och åt våfflor och drack varm oboy. Sen for vi hem till Skövde och nu sitter jag här framför datorn och är jätte lycklig över att ha wifi. För mitt internet som ingår i mitt abonemang tog slut i torsdag och så köpte jag 1GB till som skulle hålla resten av månaden men sen i fredags så slutade det funka och sen har det inte funkat mer så jag har knappt kunnat kolla internet eller något. Lite jobbigt! Och jag vet att det är ett i-lands problem men har man inget att gör är det ganska roligt att titta instagram, twitter, facebook och allt man kan kolla. Så jag är glad över att vara hemma. Även om det är roligt att åka skidor nästa gång ska jag nog dra mig uppåt åre eller neråt europa! ;-)

Ne nu måste jag hämta laddaren innan min dator dör!

Ha det bra
evve

Helgen i bilder
5 saker om mig

  • Jag ÄLSKAR att dricka äppeljucie först alla dagar i veckan
  • Ge mig ett paket ostriskakor så är jag nöjd
  • Jag kan vara fruktansvärt lätt lurad men samtidigt väldigt smart
  • Jag har jätte svårt för att gå på offentliga toaletter håller mig hellre
  • Jag är extremt boll rädd kommer en boll emot mig springer jag

Onsdag

Hej på er!
 
Just nu sitter jag med lite skolarbete men är typ klar ska bara läsa igenom och skicka in det. Sedan har jag äntligen fixat boken till kursen nu som hållit på 3 dagar redan. Men fysologin och anatomin tog all min plugg ork men nu ska jag komma igång igen har lagt upp en plan jag måste hålla så! Ikväll ska jag packa klart inför helgen.
 
Imorgon åker jag med min mamma och pappa för lite skidåkning både ner förbacke och på längden. Jag hade typ glömt nästan hur mina nya längdskidor såg ut för det var så längesedan jag köpte dem och när jag köpte dem så åkte jag typ en gång på dem sen blev det inget mer. Men nu ska de dammas av! Så jag ska ha en lugn och skön weekend i snölandskapen där uppe. Det ska bli skönt att få komma iväg dock känns det som man förstår mamma och pappas lilla semester men det är faktiskt dom som tjatast mest att jag ska med så kan kanske inte förstör. Det är ju så sälla nu för tiden man åker iväg med dem bara så det kanske är mysigt. OCH JAG ÄR SÅ SJUKT TAGGAD PÅ SKIDOR!!!! och äntligen ska jag få göra det. Hade varit roligt att ha med en kompis med de flesta jobbar eller pluggar så jag får nöja mig med mamma och pappa det är ju bara fyra dagar så. 
 
Helst av allt skulle jag vilja åka till Åre eller Österike men det är lite svårt att få med sig vissa för det är studenter eller för att de inte åker skidor alls så men det finns ju alltid pulka ju ;-) Men det jag får nog komma dit en vaker dag livet har ju knappt börjat än så! Får väl hitta en redig karl som hänger med mig eller något annars. 
 
Ibland undrar jag hur min hjärna tänker egentligen för ibland är det helt sjuka tankar och bilder i den där hjärnan. Jag är väl en rörig och på väg att hitta vägen person eller något. Jag tror att om någon skulle kolla in i min hjärna hade de nog trott jag var störd eller bara fått ett gott skratt av allt konstigt. Så nu vet ni det jag är alltså lite trött på mig själv ibland och undrar vem jag själv är ;-)
 
Ha det toppen 
 
evve
 
 
 
 
 

Jag ser ju brunhårig ut ju ska slinga mig genast!
När våren närmar sig

Jag jag köpa ett par sådana skor som på bilden. Dock vilken färg vet jag rj men någon brun nyans. Älskar dessa skor och speciellt när de blir lite slappa och slitna. Skiter i om många tycker de är tant skor då säger jag det beror hur man klär sig till har du tant kläder vad kan du då vänta dig hur det ska se ut eller? Men tänk dem i sommar med ett par jeans Levis shorts och min radiga gant! I like a lot! 
Hur söt elr;-)

Helgen

Hej gott folk! 

I fredags drog jag ner till Anna för att hälsa på i henne i Jönköping. Senare på kvällen kom sen Erica och Johanna med och då åt vi god mat och jag och Anna fixade en drink. Mycket mysigt! Sen på lördagen så gick vi på stan och lunchade. Sedan åkte vi hemåt och väl hemma så bar det vidare mot mina kusiner med familjen där vi käkade pizza och pratade shit. På kvälla kvisten fick jag och Linn ett litet ryck och sa hej då till de andra. Vi drog hem och tog på oss skidbyxor, mössa och allt varmt vi hittade och drog till billingebacken och åkte säck. Man kände sig som ett barn dock i en brantare backe! Efter lite åka hamnade vi mitt i backen och satt och pratat. Det var längesedan som vi träffades så vi hade jätte mycket att prata om. Det var en riktigt mysig kväll. 
Idag har jag varit på möte och sedan haft främmat av mormor, farmor och farfar för en söndags middag. Och nu resten av kvällen sitter jag äntligen i soffan och bara latar mig. 

Jag måste säga att skidsuget är enormt nu men inte nu i helgen utan nästa ska jag åka både slalom och längd. Längtar det ska bli skönt att komma iväg. 

Hoppas allt är bra med er! 

Ha det bra 
Evve


Jkp fredag lördag
Jag och Anna ville testa något så vi gjorde en drink dock slutade med at tjat gjorde det mesta ;) kanske har lite bartender kunskaper i mig allt! 

Pluggpluggplugg

Jag pluggar och pluggar men det känns som man knappt kan något ändå. Men jag tror jag kan mer än vad jag egentligen tror så får hoppas på det. Har ju trots allt två hela pluggdagar kvar innan den hemska tentan. Och jag ska klara den annars blir jag sur på mig själv!

För övrigt är allt bra väldigt trött som vanligt så det kanske inte var så chockerande. Har även tränat i morsers första gången på 2 månader. Har äntligen blivit fri som min hemska förkylning. Så jag körde lite krosstrainer och körde igenom kroppen lite löst. Sjukt hur mycket man tappar på 2 månader bara.

Nu ska jag slänga ihop plugg böckerna och gå ur mitt rum som jag i stort sett har befunnit mig i hela dagen. (hatar egentligen mitt rum men det är ju ända stället man får lugn och ro och inte massor spring).

Ha det bra!

evve

2013 - 2014

Tog nu ett litet break i mitt pluggande. Kände att jag behövde det för jag vet knappt vad jag läser längre känns det som. Sen skulle jag göra en tillbaka blick av 2013 och vad jag har för förväntningar 2014 så här kommer det och det kan bli risk för långt!

 

2013:

Det har varit ett väldigt händelse rikt år och jag har både lärt mig nya saker och upplevt nya saker.

Jag började året med den konstigaste nyårs festen på länge. Jag kan väl säga att just den dagen vad jag kanske mest skrämd men nu på efter hand skrattar man åt allt och det var trots allt ganska roligt.

 

Sen i januari hände det väl inte så mycket speciellt egentligen mer än student fester och pluggande.

 

Sen i februari var det mycket pluggande och min bror fyllde år. Jag och Agnes var även på Göteborgsoperan och kollade på Chess. Jag, Anna och Emelie slängde även på oss skidorna och gjorde premiär åket för året vilket verkligen var på tiden.

 

I mars så var det mycket tankar på studenten och mycket fokus på det sista i skolan och jag hade även funderingar över framtiden vad jag skulle plugga och just då var jag väldigt inne på arbetsterapeut. Jag var även med Johanna och Anna på Vann spa där vi bodde en natt och åt god mat och spade. Och det var även en student fest denna månaden tror jag. I slutet av mars var även min familj, mormor och morfar och farmor och farfar och åt mat på Smögens havsbad och njöt av kusten. Riktigt god mat där med dock serverade det kalv och jag äter inte så små djur men såsen och potatisen och förrätten var grymt goda!

 

April skulle högskolebeskedet vara inne och jag valde i 1:a och 2:a hand arbetsterapeut i Jönköping och Göteborg och 3:e hälsocoach och sedan 4:e och 5:e valde jag fristående kurser. Student mössorna kom och det var även första gången jag hade på mig en riktig student mössa för första gången i mitt liv. I april hade vi även den hemska inlämningen av projektarbete som jag aldrig tänker göra om det var verkligen det tråkigaste arbetet jag hade gjort men jag kan väl säga att jag lärde mig sjukt mycket av det. Skolan började minska och vi fick allt mindre att göra. Jag vet att jag och tjejerna åkte mycket bil och besökte olika saker.

 

Maj då var det verkligen slutspurten på gymnasiet och student festerna var fler än någonsin kändes det som. I slutet av maj gjorde jag även min första spray tan. Vi hade avslutnings middag med samhällsprogrammet. Massor fester och det kändes i stort sett som man var alkoholpåverkad hela tiden.

 

juni då var det sista dagarna i skolan som bestod av avloppet, ännu mer fester, sista piffet inför firandet hemma, skumpartyt, klassutgång. Det var den första veckan i juni som de roligaste festerna var. 5 juni den stora dagen även kallad studenten. Dagen började kl. 4 på morgonen och det började med frukost, skolan, utspring, kortegen, fira med familjen, studentfesten. Hela dagen var sjuk och allt gick så fort. Det var även blandade känslor den dagen det var både sorligt pga nu var det slut liksom sen var det så sjukt j*vla roligt. Sen efter studenten var det bara att vila upp sig och förbereda sig inför balen. 9 juni var dagen för det och dagen började hos frissan sedan hem och äta lite och sminka sig och fixa resten. Sen vidare för fotografering och förfest med andra par. Sedan var det kortegen och röda mattan och sen mingel (som bestod av 2 timmars väntan). Sen mat som smakade skit och sen var det fest och det var nästan det och morgonen som var roligast. Veckan efter studenten var det dags för jobb för lilla mig i Hjo först 3 veckor som simlärare och sedan två månader som badvakt. Firade även midsommar med härliga vänner och var även en liten sväng på kusten. Firade även andra studenter på annan ort.

 

Juli bestod av simskoleavslutning, badvaktning, bokning av resa till London och kusten. Fick även reda på mitt högskolebesked och valde då att läsa de två fristående kurserna.

 

I augusti var jag i London med Anna och hennes bror, jobbade på, tittade på gyllene tider, var i Malmö och Köpenhamn med mina kusiner och min bror. Sen när man kom hem på natten från Malmö fick jag reda på att min älskade morfar hade dött vilket inte var roligt alls. Men han dog ändå på ett så bra sätt så jag är ändå glad för det även om det är fruktansvärt när någon man tycker om så sjukt mycket bara försvinner. Så resten av augusti jobbade jag på för att jag inte klarade av att vara hemma riktigt för det var så deppigt och jag mådde inte bra av det utan jobb och vardag var det bästa för mig. Sedan var det även en otroligt fin begravning där morfars favorit låt spelades och allt var så fint. Så slutet av augusti bestod av sista jobbet för sommaren och ta hand om mormor.

 

September och det var dags att börja skolan och två dagar innan kurserna startade kom jag in på Hälsocoach och jag blev så otroligt glad och valde att avstå fristående kurserna och hoppade på det 2 åriga programmet istället. Så i september var det mycket träffar på skolan och plugg. I början av september var jag även på Vann spa igen då jag började sista biten på min instruktörs utbildning inom simning.

 

oktober var det bara att plugga på och jag fyllde även 19 och firade massor med mina kompisar och familj. Sedan umgicks jag mycket med mina vänner och släkt.

 

November var jag på introduktions kurs i livräddning en hel helg, jag firade kompisar som fyllde år och även släktningar. Jag firade även min kusin och hennes mans bröllop tillsammans med deras vänner och jag var på Smögenhavs bad och fick 90 minuters massage och njöt av god mat på en underbar plats.

 

December har det varit mycket pluggande och tentor. Jag har även umgåtts mycket med mina vänner och jag har förberett julen på ett sätt jag aldrig tidigare gjort kanske för att vi skulle fira hemma hos oss. Och det var första julen jag firade hemma i hela mitt liv. Firade även farfar som fyllde år och var på lucia kröningen och mycket mer. Hade även en underbar julafton och en rolig juldag först hos mormor och sedan på krogen. Och en mysig nyårs afton.

 

Detta är väl det jag kommer på det mest allmänna som hänt sedan är det väl en hel del lite för privata saker som även hänt men det tänker jag inte dela med mig här i bloggen. Och ja nu vet jag att jag gjorde många nyfikna haha ;-) Måste faktiskt säga att det var svårt att komma ihåg vad man gjorde i början av året tur man har en mobil säger jag. Förlåt också om det blev lite rörigt!

 

2014:

Mål:

-       Klara alla kurser

-       Bli en ännu säkrare och starkare människa

-       Ta tag i några av mina drömmar

-       Våga göra tankar verkliga

 

 

Motto:

Våga mer!

Sedan tänka mer man lever bara en gång så kör eller våga!

 

Drömmar:

-       Köpa en drömväska (materiellt jag vet men jag tycker det är roligt)

-       Hitta kärleken kanske

-       Se på någon ny musikal eller något liknande

-       Åka utomlands

-       Åka skidor i Åre eller alperna

-       Komma in på sjuksköterska och hoppas att det passar med mina andra studier

 

 

 

 

 

Nyår i bilder
God tre rätter och mycket prat gjorde slutet på 2013 bra men nu är det 2014 och det var även första gången jag skrev det. 

Gott nytt år!

RSS 2.0